Србију смо вратили грађанима

Идућа година, која свакао неће бити лака, јесте година изазова у којој ће лице Срије бити промењено. Изјавио је то председник Владе Александар Вучић, на конференцији за новинаре на којој је сумирао рад извршне власти у текућој и најавио активности за наредну годину.

Србија 27.12.2014 | 19:00
Србију смо вратили грађанима

Потврдио је да ће Србија сачувати политичку и економску стабилност и од грађана затражио подршку за даље активности кабинета. Оне ће како је објаснио, бити у функцији инвестиција, повећања броја запослених и бољег живота.

Председник Владе Србије Александар Вучић задовољан је радом кабинета на чијем је челу, али и уштедама оствареним у државној администрацији.

Истовремено, признаје да су он и министри кривци за предузете мере које ће, како је оценио, оздравити земљу и омогућити бољи живот.

Пред себе смо поставили тешке циљеве, који би требало да промене Србију, навике и понашање градјана, наглашава премијер.

Посебно истиче борбу против криминала и податак да је стопа те пошасти умањена за готово 10 процената.

Александар Вучић верује да је политичка стабилност предуслов за економски напредак. У преткла 4 месеца бележе се значајни помаци, пре свега кроз пораст прихода, запосленост, наплату ПДВ-а. Идућа година за њега је година изазова.

Председхник Владе очекује да ће коридор 11 бити готов до краја идуће или почетком 2017-те године. Слично је и са коридром 10.

Реагујући на изјаву лидера демократске странке Бојана Пајтића да ће садашњу Владу рушити народ Вучић је обаћао да у Србији неће бити украјинског сценарија.

И на крају, премијер верује да ће у идућој години, кроз отварање преговора о неколико поглавља бити насрављен процес европских интеграција Србије.

Вучић је потврдио да ће реконструкције Владе бити, и да ће о томе благовремено обавестити јавност.

(БН ТВ)

 

 

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Црни Груја

27.12.2014 22:36

Чиста демагогија... Улога Вучића је да прикрије пљачку Србије од стране претходне власти. И даље су на важним позицијама најжући жути кадрови. ЈАТ је продат Етихаду под сумњивим околностима и још детаљи уговора нису објављени. Тренутно се припрема да се Етихаду преда и аеродром. Хајде нека ме неко демантује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

моузес велики

27.12.2014 22:56

Мала је Србија колики сте ви издајници и разбојници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

27.12.2014 23:02

Гдје се гасиш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јагодиц

28.12.2014 09:08

Само твоје празне прице, народу је све тезе,а тебе Баја уци како да га докрајцис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мука ми је од његове спике

28.12.2014 13:02

Који карактер, изадје у медије и сам себе хвали. Надаље, "Ми смо без народа ништа..."..Опет популизам и увлачење у мали мозак будалама. Он је демагог који је спријечио промјене у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ