Srbiju smo vratili građanima

Iduća godina, koja svakao neće biti laka, jeste godina izazova u kojoj će lice Srije biti promenjeno. Izjavio je to predsednik Vlade Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare na kojoj je sumirao rad izvršne vlasti u tekućoj i najavio aktivnosti za narednu godinu.

Srbija 27.12.2014 | 19:00
Srbiju smo vratili građanima

Potvrdio je da će Srbija sačuvati političku i ekonomsku stabilnost i od građana zatražio podršku za dalje aktivnosti kabineta. One će kako je objasnio, biti u funkciji investicija, povećanja broja zaposlenih i boljeg života.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zadovoljan je radom kabineta na čijem je čelu, ali i uštedama ostvarenim u državnoj administraciji.

Istovremeno, priznaje da su on i ministri krivci za preduzete mere koje će, kako je ocenio, ozdraviti zemlju i omogućiti bolji život.

Pred sebe smo postavili teške ciljeve, koji bi trebalo da promene Srbiju, navike i ponašanje gradjana, naglašava premijer.

Posebno ističe borbu protiv kriminala i podatak da je stopa te pošasti umanjena za gotovo 10 procenata.

Aleksandar Vučić veruje da je politička stabilnost preduslov za ekonomski napredak. U pretkla 4 meseca beleže se značajni pomaci, pre svega kroz porast prihoda, zaposlenost, naplatu PDV-a. Iduća godina za njega je godina izazova.

Predsedhnik Vlade očekuje da će koridor 11 biti gotov do kraja iduće ili početkom 2017-te godine. Slično je i sa koridrom 10.

Reagujući na izjavu lidera demokratske stranke Bojana Pajtića da će sadašnju Vladu rušiti narod Vučić je obaćao da u Srbiji neće biti ukrajinskog scenarija.

I na kraju, premijer veruje da će u idućoj godini, kroz otvaranje pregovora o nekoliko poglavlja biti nasravljen proces evropskih integracija Srbije.

Vučić je potvrdio da će rekonstrukcije Vlade biti, i da će o tome blagovremeno obavestiti javnost.

(BN TV)

 

 

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

27.12.2014 22:36

Čista demagogija... Uloga Vučića je da prikrije pljačku Srbije od strane prethodne vlasti. I dalje su na važnim pozicijama najžući žuti kadrovi. JAT je prodat Etihadu pod sumnjivim okolnostima i još detalji ugovora nisu objavljeni. Trenutno se priprema da se Etihadu preda i aerodrom. Hajde neka me neko demantuje.

ODGOVORITE
Name

mouzes veliki

27.12.2014 22:56

Mala je Srbija koliki ste vi izdajnici i razbojnici.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

27.12.2014 23:02

Gdje se gasiš!

ODGOVORITE
Name

Jagodic

28.12.2014 09:08

Samo tvoje prazne price, narodu je sve teze,a tebe Baja uci kako da ga dokrajcis.

ODGOVORITE
Name

Muka mi je od njegove spike

28.12.2014 13:02

Koji karakter, izadje u medije i sam sebe hvali. Nadalje, "Mi smo bez naroda ništa..."..Opet populizam i uvlačenje u mali mozak budalama. On je demagog koji je spriječio promjene u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE