Ана: Боља сам него 2008.

Имала сам добре резултате у првој половини године. Али ствари са бившим тренером нису биле идеалне, осетила сам да ми треба неко да ме подигне на виши ниво – каже Ивановићева.

Тенис 26.12.2014 | 14:00
Ана: Боља сам него 2008.

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић у интервјуу за аустралијске медије говорила је о завршеној сезони и моментима који су је обележили, својој игри...

Најпре се осврнула на победе против сестара Вилијамс, које су у истом месецу погнутих глава напуштале терен после мечева с Аном. Прво је на Аустралијан опену побеђена Серена, да би две недеље касније освојила трофеј у Окленду тријумфом над Венус.

- Победа против Серена је била огроман успех, али сам исто тако била веома разочарана јер нисам отишла још даље у Мелбурну – рекла је Ана, која је у четвртфиналу поражена од Канађанке Јуџин Бушар. - Тријумф против Венус је такође био веома охрабрујући, али најјачи утисак на мене је оставила победа у Токију, јер сам имала веома тежак распоред. Играла сам само против најбољих 15 тенисерки, освојила сам турнир без изгубљеног сета и то је било одлично, посебно јер у Токију никада нисам направила значајнији резултат.

Иако је одлично почела сезону, Ивановићева је средином године одлучила да промени тренера и уместо Немање Контића одлучила се за сарадњу с Дејаном Петровићем.

- То није била лака одлука, јер сам имала добре резултате у првој половини године. Али ствари са бившим тренером нису биле идеалне, осетила сам да ми треба неко да ме подигне на виши ниво. Недостајале су ми победе против Топ играчица, изузев тријумфа над Сереном.

На одлуку да ангажује Петровића највише је утицала смиреност коју стратег поседује.

- Осетила сам да би то могло много да ми помогне у припреми мечева против најбољих тенисерки. У првих неколико месеци сарадње сам победила Шарапову и имала један од најбоље одиграних турнира икада (Токио), победивши четири високо рангиране противнице утастопно. Сезону сам завршила на петом месту, што показује да сам донела праву одлуку.

Ана сматра да тренутно игра бољи тенисе него 2008. године, када је освојила Ролан Гарос и била најбоља тенисерка на свету.

- Дефинитивно сам боља тенисерка него 2008, али су и остале играчице. Игра брзо напредује, моје партије су пуно зрелије. Напредовала сам у тактичком смислу, имам више опција у игри. Бекенд је нешто што сам дефинитивно унапредила, могу да судим по томе што сада излазак на мрежу користим много боље него раније – рекла је Ана.

Коментари / 0

Оставите коментар