Ana: Bolja sam nego 2008.

Imala sam dobre rezultate u prvoj polovini godine. Ali stvari sa bivšim trenerom nisu bile idealne, osetila sam da mi treba neko da me podigne na viši nivo – kaže Ivanovićeva.

Tenis 26.12.2014 | 14:00
Ana: Bolja sam nego 2008.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović u intervjuu za australijske medije govorila je o završenoj sezoni i momentima koji su je obeležili, svojoj igri...

Najpre se osvrnula na pobede protiv sestara Vilijams, koje su u istom mesecu pognutih glava napuštale teren posle mečeva s Anom. Prvo je na Australijan openu pobeđena Serena, da bi dve nedelje kasnije osvojila trofej u Oklendu trijumfom nad Venus.

- Pobeda protiv Serena je bila ogroman uspeh, ali sam isto tako bila veoma razočarana jer nisam otišla još dalje u Melburnu – rekla je Ana, koja je u četvrtfinalu poražena od Kanađanke Judžin Bušar. - Trijumf protiv Venus je takođe bio veoma ohrabrujući, ali najjači utisak na mene je ostavila pobeda u Tokiju, jer sam imala veoma težak raspored. Igrala sam samo protiv najboljih 15 teniserki, osvojila sam turnir bez izgubljenog seta i to je bilo odlično, posebno jer u Tokiju nikada nisam napravila značajniji rezultat.

Iako je odlično počela sezonu, Ivanovićeva je sredinom godine odlučila da promeni trenera i umesto Nemanje Kontića odlučila se za saradnju s Dejanom Petrovićem.

- To nije bila laka odluka, jer sam imala dobre rezultate u prvoj polovini godine. Ali stvari sa bivšim trenerom nisu bile idealne, osetila sam da mi treba neko da me podigne na viši nivo. Nedostajale su mi pobede protiv Top igračica, izuzev trijumfa nad Serenom.

Na odluku da angažuje Petrovića najviše je uticala smirenost koju strateg poseduje.

- Osetila sam da bi to moglo mnogo da mi pomogne u pripremi mečeva protiv najboljih teniserki. U prvih nekoliko meseci saradnje sam pobedila Šarapovu i imala jedan od najbolje odigranih turnira ikada (Tokio), pobedivši četiri visoko rangirane protivnice utastopno. Sezonu sam završila na petom mestu, što pokazuje da sam donela pravu odluku.

Ana smatra da trenutno igra bolji tenise nego 2008. godine, kada je osvojila Rolan Garos i bila najbolja teniserka na svetu.

- Definitivno sam bolja teniserka nego 2008, ali su i ostale igračice. Igra brzo napreduje, moje partije su puno zrelije. Napredovala sam u taktičkom smislu, imam više opcija u igri. Bekend je nešto što sam definitivno unapredila, mogu da sudim po tome što sada izlazak na mrežu koristim mnogo bolje nego ranije – rekla je Ana.

Komentari / 0

Ostavite komentar