Команда одбране САД прати Дједа Мраза

Добровољци из команде Ваздухопловне одбране Северне Америке (НОРАД) кажу да прате Деда Мраза док санкама с ирвасима облеће свет испоручујући поклоне доброј деци која ће их данас, на Божић, затећи под јелком.

Занимљивости 25.12.2014 | 21:28
Команда одбране САД прати Дједа Мраза

НОРАД каже да од Аустралије, па на запад све до Јужне Америке, прати санке Деда Мраза на основу трага топлоте из светлеће њушке ирваса "Рудолфа".Технологија и друштвени медији постали су значајан део те традиције војски САД и Канаде, и страница "НОРАД Трацкс Санта" на Фејсбуку је још пре Божића прикупила 1,6 милиона "лајкова".

Добровољци НОРАД-а су у среду одговарали на телефонске позиве и мејлове деце и на Фејсбуку, Твитеру и сајту www.НОРАДСанта.орг постављали вести о митском путовању.Контролни центар тог већ 59-годишњег програма је сада у Ваздухопловној бази Петерсон у Колорадо Спрингсу.

НОРАД је ноћас објавио да је "приметио" Деда Мраза изнад Гвајане, у Јужној Америци, и да је он до тада "испоручио више од четири милијарде поклона деци која су ове године била добра".

За Божић прошле године сајт је привукао више од 19,5 милиона посетилаца, а страница на Фејсебук добила 1,45 милиона "лајкова".

Волонтери су тада одговорили на 117.000 телефонских позива и 9.600 мејлова.

Посете сајту који постоји од 1997. године, су 2012. године достигле врхунац од 22,3 милиона, али је тај број прошле године опао на 19,6 милиона. Разлог за то смањење није јасан, али мајор Бет Кастро, представница НОРАД-а за штампу, рекла је да сајт можда технички није могао да прихвати све посетиоце.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар