И. Сарајево: Буџет 8,7 милиона марака

Одборници Скупштине града Источно Сарајево усвојили су данас буџет града за 2015. годину. Планирани буџет износи 8 милиона 700 хиљада марака, што је за 6,7 одсто више у односу на оцјену остварења за 2014.

Република Српска 25.12.2014 | 15:48
И. Сарајево: Буџет 8,7 милиона марака

Против усвајања буџета гласао је Клуб одборника СНСД-а.

"Ми смо гласали и против усвајања овог буџета јер сматрамо да је овај буџет изразито потрошачки, без иједне развојне компоненте, као и без било каквих капиталних инвестиција", наводи одборник СНСД-а Александар Тодоровић.

Градска власт поручила је опозицији да ни по једном основу планирани буџет није потрошачки.

На изјаве одборника СНСД-а да је проблем то што се највише средстава одваја за плате градске администрације, градоначелник Ненад Самарџија каже да ти подаци нису тачни.

"За плате запослених планирано је око 33 одсто, али су ту урачунате и плате за Ватрогасну јединицу, која има 50 запослених", додаје Самарџија.

Значајна финансијска средства у наредној години издвајаће се за материјалне трошкове средњих школа, затим финансирање градског превоза, азила за псе, као и за извршавање обавеза по основу преузетих кредита. Буџет, тврди градоначелник гарантује сигурност у извршавању статутарних надлежности града.

На данашњој сједници Скупштине града са дужности је разријешен потпредсједник Скупштине Предраг Вучићевић, који је изабран за предсједника Скупштине општине Пале.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кошава

26.12.2014 00:05

Па сваки је буџет потрошачки, једино буџет Републике Српске није. Њега додо поклања тајкунима и спонзорушама. А трпа и у своје џепове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

26.12.2014 00:11

Лијепа насеобина, ово Источно Сарајево. Само му треба промијенити име. Треба наћи право име за тај нови град. "Сарај" је турска ријеч и ако се добро сјећам, значи "конак". Зар се не можете одмакнути од турцизама. Што га не би назвали Загорје!

ОДГОВОРИТЕ