I. Sarajevo: Budžet 8,7 miliona maraka

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojili su danas budžet grada za 2015. godinu. Planirani budžet iznosi 8 miliona 700 hiljada maraka, što je za 6,7 odsto više u odnosu na ocjenu ostvarenja za 2014.

Republika Srpska 25.12.2014 | 15:48
I. Sarajevo: Budžet 8,7 miliona maraka

Protiv usvajanja budžeta glasao je Klub odbornika SNSD-a.

"Mi smo glasali i protiv usvajanja ovog budžeta jer smatramo da je ovaj budžet izrazito potrošački, bez ijedne razvojne komponente, kao i bez bilo kakvih kapitalnih investicija", navodi odbornik SNSD-a Aleksandar Todorović.

Gradska vlast poručila je opoziciji da ni po jednom osnovu planirani budžet nije potrošački.

Na izjave odbornika SNSD-a da je problem to što se najviše sredstava odvaja za plate gradske administracije, gradonačelnik Nenad Samardžija kaže da ti podaci nisu tačni.

"Za plate zaposlenih planirano je oko 33 odsto, ali su tu uračunate i plate za Vatrogasnu jedinicu, koja ima 50 zaposlenih", dodaje Samardžija.

Značajna finansijska sredstva u narednoj godini izdvajaće se za materijalne troškove srednjih škola, zatim finansiranje gradskog prevoza, azila za pse, kao i za izvršavanje obaveza po osnovu preuzetih kredita. Budžet, tvrdi gradonačelnik garantuje sigurnost u izvršavanju statutarnih nadležnosti grada.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada sa dužnosti je razriješen potpredsjednik Skupštine Predrag Vučićević, koji je izabran za predsjednika Skupštine opštine Pale.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Košava

26.12.2014 00:05

Pa svaki je budžet potrošački, jedino budžet Republike Srpske nije. Njega dodo poklanja tajkunima i sponzorušama. A trpa i u svoje džepove.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

26.12.2014 00:11

Lijepa naseobina, ovo Istočno Sarajevo. Samo mu treba promijeniti ime. Treba naći pravo ime za taj novi grad. "Saraj" je turska riječ i ako se dobro sjećam, znači "konak". Zar se ne možete odmaknuti od turcizama. Što ga ne bi nazvali Zagorje!

ODGOVORITE