Пропаст Бобар банке је удружени злочиначки подухват

Да ли је колапс Бобар банке последица лошег рада менаџмента или добро организована превара у режији актуелне власти?

Република Српска 25.12.2014 | 15:27
Пропаст Бобар банке је удружени злочиначки подухват

"Мислим да је данас свима јасно да је предмет Бобар банка удружени злочиначки подухват у режији актуелне власти на чели са СНСД-ом.Опљачкали су новац грађана Републике Српске у свху личног богаћења и предизборне кампање СНСД-а,ДНС-а,СП-а и њихових кандидата за највише функције'',изјавио је данас на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву члан Предсједништва ПДП-а Александар Голијанин.

"Исти актери покушали су нешто слично да ураде прије 15 година,извлачећи новац преко тадашње Кристал банке,али смо ми успјели да продамо ту банку и да сачувамо и банку и радна мјеста'',каже Голијанин и позива актуелну Владу Српске да прода Бобар банку за 1 евро јер како тврди има заинтересованих.

"Тај купац би натјерао све оне који су остали дужни грађанима,јавним предузећима,општинама и градовима да врате новац.Наравно од продаје Бобар банке неће бити ништа јер циљ ликвидацијом банке затрти све криминалне радње које је утрадила група на власти''.

ПДП је критичан и према највљеним кинеским инвестицијама.Питају се да ли је могуће да ће неко уложити 600 милиона евра у ауто-пут Бањалука-Млиниште без студије економске оправданости?

"То је пут који води у ништа и који неће имати наставак кроз Хрватску јер је у близини ауто-пут Загреб-Сплит,који је дио европске мреже путева.''

Друга највљена кинеска инвестиција,изградња другог блока Термоелектане Гацко,по мишљењу ПДП-а је непотребна и штетна јер би се умјесто 2 милиона тона,годишње експлоатисало преко 8 милиона тона угља.

"То значи да би потпуна експлоатација угља била завршена за 35 година и да би Гатачко поље имало ,,мјесечев пејзаж''.Падавине са Чемерна,које се сливају ка југу и филтрирање тих вода кроз три слоја крашких поља у Источној Херцеговини и мијешање са гатачким угљем који има велики проценат сумпора,довели би до огромне еколошке катасрофе'',тврди Голијанин.

ПДП поздравља заинтересованост кинеских инвеститора за улагања у Републику Српску,али сматрају да се би се у Српској морала формирати специјализована институција која би се уз помоћ стуке и науке бавила израдом пројеката.

,,Само у Сјеверној Кореји и Републици Српској један човјек,предсједник,сам доноси одлуке о капиталним пројектима и то је пут у тотални суноврат'',сматрају у ПДП-у и позивају предсједника Републике Српске да престане правити додатну штету Српској причајући о бесмисленим пројектима како би скренуо пажњу са стварних животних проблема грађана Републике Српске.

 

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

25.12.2014 14:47

Увјек исто. Годинама једни прави анализе, власт краде а судије подплаћенње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко

25.12.2014 14:53

Све лопов до лопова !

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

25.12.2014 15:31

Кадија те тужи,кадија те суди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска Крајина

25.12.2014 15:47

Треба направити брзу цесту Бањалука - Дрвар - Книн - Задар. Ауто пут се кроз овакве босанске клисуре не исплати правити, Због потребне ширине, кошта десет пута више од брзе цесте уобичајене ширине, а нису у питању ни тако велике удаљености да је потребан баш аутопут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон постоји

25.12.2014 16:11

Зашто онда не поднесу кривичну пријаву надлежном Тужилаштво? ПДП бомба а ништа конкретно да предузме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

25.12.2014 16:34

Зар изори нису прошли?Опозиција није зинула,а позија је нападне и обратно.Докле више.Сем вас 100-200 на овим просторима живи још око 1300000 становника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма какав

25.12.2014 17:01

црни аутопут према сплиту , коме то треба ? значи неко једно мисли друго ради треће говори . о овоме требају крајишници добро да размисле , гдје иде овај аутопут .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доњи Срб

25.12.2014 17:18

Кад би бар из Меденог поља код Петровца пробили тунел до изнад Мартин Брода а онда са два моста преко кањона ријека Унца и Уне спојили пут АВНОЈа на Личку магистралу, то би био потез за нотез. Та дионица са једним тунелом и два моста би била дуга око 6 до 8км а веза Крајине с Ликом и Далмацијом би била неупоредиво боља, Избјегао би се Оштрељ, Дрвар, проклетије ка Грахову и од Грахова ка Книну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радиса

25.12.2014 17:50

кОМЕ ТРЕБА ТАЈ АУТО ПУТ САМО ДОДИКУ.ТАМО ГДЈЕ БАЈА ПЛАНИРА АУТО ПУТ ТАМО И НЕМА СРБАМ.ТРЕБА ЦОВИЦУ И ЛИАНОВИЦИМА.А КАД КРЕНЕС ОД БИЈЕЉИНЕ ДО БАЊАЛУКЕ МОРАЦ СЕ ИЦИ ПРЕКО ХРВАСКЕ ИЛИ ДРВЕНИМ КОЛИМА БОСАНСКОМ СТРАНОМ.ПУТЕВ СУ ПРОПАЛИ ДАБИ ИСАК КОЛИМА.БАЈИ БИЈЕЉИНА ВИСЕ И НЕТРЕБА БОБАР БАНКУ ИЕ ОПЉАЦКАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фоца

25.12.2014 19:46

Овај човјек зна ста прича. Интелектуалац врхунског ранга, београдски ђак, магистар. Нема прилику да се показе на дјелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали стедиса

25.12.2014 20:10

За сваки слуцај, посто незнам која је сљедеца банка на реду подигао сам својих 300 маркица и под јастук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеФоча

25.12.2014 21:25

Вероватно си у праву, али колико знам да држава нема право продавати приватно власништво. Није ми јасно, шта је мислио у вези падавина са Чемерна, угља и сумпора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пљувач

25.12.2014 22:41

Лупаш! Ко је овај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

26.12.2014 09:53

дзаба прицате ко умије њему двије

ОДГОВОРИТЕ