Propast Bobar banke je udruženi zločinački poduhvat

Da li je kolaps Bobar banke posledica lošeg rada menadžmenta ili dobro organizovana prevara u režiji aktuelne vlasti?

Republika Srpska 25.12.2014 | 15:27
Propast Bobar banke je udruženi zločinački poduhvat

"Mislim da je danas svima jasno da je predmet Bobar banka udruženi zločinački poduhvat u režiji aktuelne vlasti na čeli sa SNSD-om.Opljačkali su novac građana Republike Srpske u svhu ličnog bogaćenja i predizborne kampanje SNSD-a,DNS-a,SP-a i njihovih kandidata za najviše funkcije'',izjavio je danas na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu član Predsjedništva PDP-a Aleksandar Golijanin.

"Isti akteri pokušali su nešto slično da urade prije 15 godina,izvlačeći novac preko tadašnje Kristal banke,ali smo mi uspjeli da prodamo tu banku i da sačuvamo i banku i radna mjesta'',kaže Golijanin i poziva aktuelnu Vladu Srpske da proda Bobar banku za 1 evro jer kako tvrdi ima zainteresovanih.

"Taj kupac bi natjerao sve one koji su ostali dužni građanima,javnim preduzećima,opštinama i gradovima da vrate novac.Naravno od prodaje Bobar banke neće biti ništa jer cilj likvidacijom banke zatrti sve kriminalne radnje koje je utradila grupa na vlasti''.

PDP je kritičan i prema najvljenim kineskim investicijama.Pitaju se da li je moguće da će neko uložiti 600 miliona evra u auto-put Banjaluka-Mlinište bez studije ekonomske opravdanosti?

"To je put koji vodi u ništa i koji neće imati nastavak kroz Hrvatsku jer je u blizini auto-put Zagreb-Split,koji je dio evropske mreže puteva.''

Druga najvljena kineska investicija,izgradnja drugog bloka Termoelektane Gacko,po mišljenju PDP-a je nepotrebna i štetna jer bi se umjesto 2 miliona tona,godišnje eksploatisalo preko 8 miliona tona uglja.

"To znači da bi potpuna eksploatacija uglja bila završena za 35 godina i da bi Gatačko polje imalo ,,mjesečev pejzaž''.Padavine sa Čemerna,koje se slivaju ka jugu i filtriranje tih voda kroz tri sloja kraških polja u Istočnoj Hercegovini i miješanje sa gatačkim ugljem koji ima veliki procenat sumpora,doveli bi do ogromne ekološke katasrofe'',tvrdi Golijanin.

PDP pozdravlja zainteresovanost kineskih investitora za ulaganja u Republiku Srpsku,ali smatraju da se bi se u Srpskoj morala formirati specijalizovana institucija koja bi se uz pomoć stuke i nauke bavila izradom projekata.

,,Samo u Sjevernoj Koreji i Republici Srpskoj jedan čovjek,predsjednik,sam donosi odluke o kapitalnim projektima i to je put u totalni sunovrat'',smatraju u PDP-u i pozivaju predsjednika Republike Srpske da prestane praviti dodatnu štetu Srpskoj pričajući o besmislenim projektima kako bi skrenuo pažnju sa stvarnih životnih problema građana Republike Srpske.

 

BN TV

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

25.12.2014 14:47

Uvjek isto. Godinama jedni pravi analize, vlast krade a sudije podplaćennje.

ODGOVORITE
Name

ko

25.12.2014 14:53

Sve lopov do lopova !

ODGOVORITE
Name

neutralan

25.12.2014 15:31

Kadija te tuži,kadija te sudi.

ODGOVORITE
Name

Srpska Krajina

25.12.2014 15:47

Treba napraviti brzu cestu Banjaluka - Drvar - Knin - Zadar. Auto put se kroz ovakve bosanske klisure ne isplati praviti, Zbog potrebne širine, košta deset puta više od brze ceste uobičajene širine, a nisu u pitanju ni tako velike udaljenosti da je potreban baš autoput.

ODGOVORITE
Name

Zakon postoji

25.12.2014 16:11

Zašto onda ne podnesu krivičnu prijavu nadležnom Tužilaštvo? PDP bomba a ništa konkretno da preduzme.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

25.12.2014 16:34

Zar izori nisu prošli?Opozicija nije zinula,a pozija je napadne i obratno.Dokle više.Sem vas 100-200 na ovim prostorima živi još oko 1300000 stanovnika.

ODGOVORITE
Name

ma kakav

25.12.2014 17:01

crni autoput prema splitu , kome to treba ? znači neko jedno misli drugo radi treće govori . o ovome trebaju krajišnici dobro da razmisle , gdje ide ovaj autoput .

ODGOVORITE
Name

Donji Srb

25.12.2014 17:18

Kad bi bar iz Medenog polja kod Petrovca probili tunel do iznad Martin Broda a onda sa dva mosta preko kanjona rijeka Unca i Une spojili put AVNOJa na Ličku magistralu, to bi bio potez za notez. Ta dionica sa jednim tunelom i dva mosta bi bila duga oko 6 do 8km a veza Krajine s Likom i Dalmacijom bi bila neuporedivo bolja, Izbjegao bi se Oštrelj, Drvar, prokletije ka Grahovu i od Grahova ka Kninu.

ODGOVORITE
Name

Radisa

25.12.2014 17:50

kOME TREBA TAJ AUTO PUT SAMO DODIKU.TAMO GDJE BAJA PLANIRA AUTO PUT TAMO I NEMA SRBAM.TREBA COVICU I LIANOVICIMA.A KAD KRENES OD BIJELJINE DO BANJALUKE MORAC SE ICI PREKO HRVASKE ILI DRVENIM KOLIMA BOSANSKOM STRANOM.PUTEV SU PROPALI DABI ISAK KOLIMA.BAJI BIJELJINA VISE I NETREBA BOBAR BANKU IE OPLJACKAO.

ODGOVORITE
Name

foca

25.12.2014 19:46

Ovaj čovjek zna sta priča. Intelektualac vrhunskog ranga, beogradski đak, magistar. Nema priliku da se pokaze na djelu.

ODGOVORITE
Name

Mali stedisa

25.12.2014 20:10

Za svaki slucaj, posto neznam koja je sljedeca banka na redu podigao sam svojih 300 markica i pod jastuk.

ODGOVORITE
Name

ReFoča

25.12.2014 21:25

Verovatno si u pravu, ali koliko znam da država nema pravo prodavati privatno vlasništvo. Nije mi jasno, šta je mislio u vezi padavina sa Čemerna, uglja i sumpora.

ODGOVORITE
Name

Pljuvač

25.12.2014 22:41

Lupaš! Ko je ovaj?

ODGOVORITE
Name

bn

26.12.2014 09:53

dzaba pricate ko umije njemu dvije

ODGOVORITE