Мурињо: Некад је добро бити ''папучар''!

Португалац открио да је 2007.године био на пола корака од преузимања енглеске репрезентације, али је на наговор лепше половине отишао у Интер.

Фудбал 25.12.2014 | 11:40
Мурињо: Некад је добро бити ''папучар''!

Стару изанђалу фразу о томе како иза сваког успешног мушкарца стоји успешна жена један од најбољих тренера света Жозе Мурињо могао би да парафразира и слободно каже: “Иза успешног мене, стоји паметна жена”! Пре него што је потписао верност Интеру, а затим 2010.године освојио триплу круну са тим клубом, харизматични Португалац је био на пола корак од преузимања енглеске репрезентације.

Специјални је већ почео да прави планове, да креира списак Гордог Албиона, када се у целу сагу умешала његова супруга Матилда Фарија. Госпођа Мурињо одиграла је улогу најбољег могућег фудбалског агента и саопштила вољеном супругу да је још рано да се отисне у селекторске воде.
“Сећам се да је Енглеска требало следећу утакмицу да игра у Паризу. Ја сам већ размишљао које играче да одаберем за тај сусрет… Жена је дошла до мене и питала ме када је следећи меч. Када сам јој рекао да је тек за два месеца, она ме је поново питала шта мислим да радим у том периоду. Само ми је рекла: “Заборави, није то за тебе, можда за 20 година”, открио је Мурињо.

Не крије менаџер Челзија да је и данас данас захвалан лепшој половини.
“Она је била у праву. Било би прерано за мене. Много ми је природније да водим клуб, тренинзи су сваки дан. Волим тај притисак тренинге, путовања”, јасан је Португалац.

Коментари / 0

Оставите коментар