Murinjo: Nekad je dobro biti ''papučar''!

Portugalac otkrio da je 2007.godine bio na pola koraka od preuzimanja engleske reprezentacije, ali je na nagovor lepše polovine otišao u Inter.

Fudbal 25.12.2014 | 11:40
Murinjo: Nekad je dobro biti ''papučar''!

Staru izanđalu frazu o tome kako iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena jedan od najboljih trenera sveta Žoze Murinjo mogao bi da parafrazira i slobodno kaže: “Iza uspešnog mene, stoji pametna žena”! Pre nego što je potpisao vernost Interu, a zatim 2010.godine osvojio triplu krunu sa tim klubom, harizmatični Portugalac je bio na pola korak od preuzimanja engleske reprezentacije.

Specijalni je već počeo da pravi planove, da kreira spisak Gordog Albiona, kada se u celu sagu umešala njegova supruga Matilda Farija. Gospođa Murinjo odigrala je ulogu najboljeg mogućeg fudbalskog agenta i saopštila voljenom suprugu da je još rano da se otisne u selektorske vode.
“Sećam se da je Engleska trebalo sledeću utakmicu da igra u Parizu. Ja sam već razmišljao koje igrače da odaberem za taj susret… Žena je došla do mene i pitala me kada je sledeći meč. Kada sam joj rekao da je tek za dva meseca, ona me je ponovo pitala šta mislim da radim u tom periodu. Samo mi je rekla: “Zaboravi, nije to za tebe, možda za 20 godina”, otkrio je Murinjo.

Ne krije menadžer Čelzija da je i danas danas zahvalan lepšoj polovini.
“Ona je bila u pravu. Bilo bi prerano za mene. Mnogo mi je prirodnije da vodim klub, treninzi su svaki dan. Volim taj pritisak treninge, putovanja”, jasan je Portugalac.

Komentari / 0

Ostavite komentar