Топ 100 фудбалера свијета у 2014.

Мануел Нојер је најбоље пласирани голман на листи и заузима трећу позицију у избору Гардијана.

Фудбал 25.12.2014 | 10:40
Топ 100 фудбалера свијета у 2014.

Реномирани енглески лист Гардијан изабрао је најбоље фудбалере света у години која полако измиче, а на челу се очекивано нашао Кристијано Роналдо, док за њим иду Лионел Меси, Мануел Нојер, Арјен Робен и Томас Милер. Од српских фудбалера само су двојица нашла своје место у најбољих 100 и то Немања Матић који је 48. и његов саиграч из Челсија Бранислав Ивановић који је заузео 53. место.

Роналдо је најбољи играч планете у 2014. години! Макар тако тврди Гардијан... Мада, и бројке му иду у прилог пошто је осим трофеја у Лиги шампиона с Реал Мадридом постигао и 61 гол на клупском и репрезентативном нивоу чему је придодао и 22 асистенције.

Лео Меси га прати у стопу са 58 погодака и 21 асистенцијом, али је омалени Аргентинац одиграо и шест мечева више (66) укупно. Звезда Барселоне је, додуше, за разлику од Португалца имао успеха и са репрезентацијом коју је увео у финале Мундијала у Бразилу.

Наредне три позиције припадају Мануелу Нојеру, Арјену Робену и Томасу Милеру. Сва тројица освојила су Бундеслигу са минхенским Бајерном, док су се Нојер и Милер окитили и титулом светског шампиона претходног лета. Најбољих 10 комплетирају Луис Суарез, Нејмар, Герет Бејл, Филип Лам и Серхио Агуеро.

Србија има само два представника на Гардијановој листи, а први од двојице је Немања Матић који је имао фантастичну сезону у Челсију и заузима 48. место. Српски репрезентативац још једном је препознат као један од најбољих везиста Премијер лиге и стиче се утисак да би био још боље пласиран да је наш национални тим учествовао на шампионату света у Бразилу.

Слично се може закључити и по пласману Банета Ивановића који се налази на 53. месту. Стамени бек лондонских плаваца имао је још једну добру сезону у Премијер лиги и показао је да је у самом врху на својој позицији у свету. Умео је да постигне неке важне голове за Челси попут оног против Манчестер Ситија у фебруару ове године.

Можда је још неки српски фудбалер могао наћи своје место на овом списку, пошто се неколико играча неочекивно нашло међу 100 величанствених попут Винсента Енијеме, Хозеа Каљехона или Сејдуа Думбије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Легенда

25.12.2014 09:46

Е моји БН-овци, могли сте бар навести још два играча који играју за репрезентацију земље на којој се налази и ваша телевизија. Миралем Пјаниц 58. и Един Џеко 66. на листи.

ОДГОВОРИТЕ