Top 100 fudbalera svijeta u 2014.

Manuel Nojer je najbolje plasirani golman na listi i zauzima treću poziciju u izboru Gardijana.

Fudbal 25.12.2014 | 10:40
Top 100 fudbalera svijeta u 2014.

Renomirani engleski list Gardijan izabrao je najbolje fudbalere sveta u godini koja polako izmiče, a na čelu se očekivano našao Kristijano Ronaldo, dok za njim idu Lionel Mesi, Manuel Nojer, Arjen Roben i Tomas Miler. Od srpskih fudbalera samo su dvojica našla svoje mesto u najboljih 100 i to Nemanja Matić koji je 48. i njegov saigrač iz Čelsija Branislav Ivanović koji je zauzeo 53. mesto.

Ronaldo je najbolji igrač planete u 2014. godini! Makar tako tvrdi Gardijan... Mada, i brojke mu idu u prilog pošto je osim trofeja u Ligi šampiona s Real Madridom postigao i 61 gol na klupskom i reprezentativnom nivou čemu je pridodao i 22 asistencije.

Leo Mesi ga prati u stopu sa 58 pogodaka i 21 asistencijom, ali je omaleni Argentinac odigrao i šest mečeva više (66) ukupno. Zvezda Barselone je, doduše, za razliku od Portugalca imao uspeha i sa reprezentacijom koju je uveo u finale Mundijala u Brazilu.

Naredne tri pozicije pripadaju Manuelu Nojeru, Arjenu Robenu i Tomasu Mileru. Sva trojica osvojila su Bundesligu sa minhenskim Bajernom, dok su se Nojer i Miler okitili i titulom svetskog šampiona prethodnog leta. Najboljih 10 kompletiraju Luis Suarez, Nejmar, Geret Bejl, Filip Lam i Serhio Aguero.

Srbija ima samo dva predstavnika na Gardijanovoj listi, a prvi od dvojice je Nemanja Matić koji je imao fantastičnu sezonu u Čelsiju i zauzima 48. mesto. Srpski reprezentativac još jednom je prepoznat kao jedan od najboljih vezista Premijer lige i stiče se utisak da bi bio još bolje plasiran da je naš nacionalni tim učestvovao na šampionatu sveta u Brazilu.

Slično se može zaključiti i po plasmanu Baneta Ivanovića koji se nalazi na 53. mestu. Stameni bek londonskih plavaca imao je još jednu dobru sezonu u Premijer ligi i pokazao je da je u samom vrhu na svojoj poziciji u svetu. Umeo je da postigne neke važne golove za Čelsi poput onog protiv Mančester Sitija u februaru ove godine.

Možda je još neki srpski fudbaler mogao naći svoje mesto na ovom spisku, pošto se nekoliko igrača neočekivno našlo među 100 veličanstvenih poput Vinsenta Enijeme, Hozea Kaljehona ili Sejdua Dumbije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Legenda

25.12.2014 09:46

E moji BN-ovci, mogli ste bar navesti još dva igrača koji igraju za reprezentaciju zemlje na kojoj se nalazi i vaša televizija. Miralem Pjanic 58. i Edin Džeko 66. na listi.

ODGOVORITE