Видео: Митровићев рецепт ефикасности

„Бесник Хаси ми је помогао да се ослободим стреса, он ми је као други отац“, поручио нападач Андерлехта.

Фудбал 25.12.2014 | 09:40
Видео: Митровићев рецепт ефикасности

Нападају га новинари, скреше му с времена на време у брк и тренер, али Александар Митровић, као у песми „Рибље чорбе“ ратује сам и без обзира на учестале замерке, чак и дела навијача Андерлехта на рачун његових партија, најбољи је стрелац тамошњег шампиона.

Дао је девет голова на 19 првенствених утакмица, још два у Лиги шампиона, али осим што је таквим скором ућуткао белгијску јавност, бивши нападач Партизана уверава да се препородио тек пошто се - угојио!?
„По окончању претходне сезоне путовао сам са репрезентацијом Србије на америчку турнеју, а по повратку сам имао времена за мој први одмор после две године непрестаног играња. У мојој отаџбини кухиња је прилично богата, на столовима је увек раскош, па сам се угојио неколико килограма, али сам касније довео линију у ред“, враћа филм Митровић на крај лета кад су му тренер Бесник Хаси и челници клуба замерили што је на припреме дошао у незадовољавајућем физичком стању.

Разумљиво, због вишка килограма није био ефикасан на почетку сезоне.
„Прошао сам кроз тежак период. Постизао сам мање голова него што сам очекивао и унервозио сам се. Напетост сам елиминисао тако што сам јео више него иначе. Зато сам се угојио. Тај нови проблем решио сам после разговора са тренером Бесником Хасијем, позвао ме једно вече и посаветовао ме да све долази из главе, успут рекао шта би требало да радим“.

Општи је утисак да је успео, јер је после разговора са Хасијем почео учесталије да решета.
„Осећао сам велики притисак на леђима. Хаси ми је помогао да се ослободим стреса. Знате ли како сам изгубио килограме? Тако што сам почео да постижем голове. Хаси ми је објаснио да све долази из главе“.

Признаје и Митровић да је значајну улогу у другој сезони у Андерлехту одиграла чињеница да са Хасијем може да комуницира на српском, с обзиром да је тренер Љубичастих Албанац.
„Разумем француски и холандски, али слабо говорим те језике. Одлазак Луке Миливојевића у Олимпијакос ми је засметао, јер ми је драг пријатељ са којим сам увек могао да проћаскам. А то је важно у процесу прилагођавања на нову средину. Зато могу само да захвалим тренеру за све што је учинио за мене. Он ми је као други отац“, допунио је Александар Митровић.

Коментари / 0

Оставите коментар