Video: Mitrovićev recept efikasnosti

„Besnik Hasi mi je pomogao da se oslobodim stresa, on mi je kao drugi otac“, poručio napadač Anderlehta.

Fudbal 25.12.2014 | 09:40
Video: Mitrovićev recept efikasnosti

Napadaju ga novinari, skreše mu s vremena na vreme u brk i trener, ali Aleksandar Mitrović, kao u pesmi „Riblje čorbe“ ratuje sam i bez obzira na učestale zamerke, čak i dela navijača Anderlehta na račun njegovih partija, najbolji je strelac tamošnjeg šampiona.

Dao je devet golova na 19 prvenstvenih utakmica, još dva u Ligi šampiona, ali osim što je takvim skorom ućutkao belgijsku javnost, bivši napadač Partizana uverava da se preporodio tek pošto se - ugojio!?
„Po okončanju prethodne sezone putovao sam sa reprezentacijom Srbije na američku turneju, a po povratku sam imao vremena za moj prvi odmor posle dve godine neprestanog igranja. U mojoj otadžbini kuhinja je prilično bogata, na stolovima je uvek raskoš, pa sam se ugojio nekoliko kilograma, ali sam kasnije doveo liniju u red“, vraća film Mitrović na kraj leta kad su mu trener Besnik Hasi i čelnici kluba zamerili što je na pripreme došao u nezadovoljavajućem fizičkom stanju.

Razumljivo, zbog viška kilograma nije bio efikasan na početku sezone.
„Prošao sam kroz težak period. Postizao sam manje golova nego što sam očekivao i unervozio sam se. Napetost sam eliminisao tako što sam jeo više nego inače. Zato sam se ugojio. Taj novi problem rešio sam posle razgovora sa trenerom Besnikom Hasijem, pozvao me jedno veče i posavetovao me da sve dolazi iz glave, usput rekao šta bi trebalo da radim“.

Opšti je utisak da je uspeo, jer je posle razgovora sa Hasijem počeo učestalije da rešeta.
„Osećao sam veliki pritisak na leđima. Hasi mi je pomogao da se oslobodim stresa. Znate li kako sam izgubio kilograme? Tako što sam počeo da postižem golove. Hasi mi je objasnio da sve dolazi iz glave“.

Priznaje i Mitrović da je značajnu ulogu u drugoj sezoni u Anderlehtu odigrala činjenica da sa Hasijem može da komunicira na srpskom, s obzirom da je trener Ljubičastih Albanac.
„Razumem francuski i holandski, ali slabo govorim te jezike. Odlazak Luke Milivojevića u Olimpijakos mi je zasmetao, jer mi je drag prijatelj sa kojim sam uvek mogao da proćaskam. A to je važno u procesu prilagođavanja na novu sredinu. Zato mogu samo da zahvalim treneru za sve što je učinio za mene. On mi je kao drugi otac“, dopunio je Aleksandar Mitrović.

Komentari / 0

Ostavite komentar