Најскупљи хљеб на свијету

Једна шпанска пекара у свој регуларан асортиман производа уврстила је и хљеб који кошта 117 евра по векни тешкој свега 400 грама, од чега је више од пола златна прашина.

Свијет 24.12.2014 | 14:27
Најскупљи хљеб на свијету

Ко каже да је криза и да свијет нема пара? Ако посјетите сеоце Алгатоцин у Андалузији и пронађете породичну пекару по имену "Пан Пина", на њиховим полицама наћи ћете у редовној понуди векницу златног хљеба који кошта 117 евра.

Сваки хљеб тежак је око 400 грама, умијешен је брашном од цијелог зрна, са додатком спелте и дехидрираног меда, преноси Телеграф.

Међутим, то није све, за овакав хљепчић утроши се још 250 грама јестиве златне прашине, један дио у самом тијесту, а остатак посут по хрскавој корици.

"Наш златни хљеб је веома популаран и извозимо га широм планете. Богаташи воле да се разбацују на овако скупе производе. Купаца највише има у Коста дел Сол регион, Русији, Кини и земљама Блиског истока. Људи вјерују да је мала количина злата веома добра за варење, а и остали састојци су веома квалитетни и органског поријекла", каже Хуан Мануел Морено (41) пекар чија породица се већ 70 година бави овим занатом.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бл

24.12.2014 17:44

У ПЕКАРИ ДЈУРИЦ ЈЕ МАЛО ЈЕФТИНИЈИ А КАДА ПОСКУПИ ГОРИВО ОН ОДМАХ ТРАЗИ ПОСКУПЉЕЊЕ ХЉЕБА А САДА ПОЈЕФТИНИЛО ГОРИВО ЗА 50 ПФЕНИНГА А ЦИЈЕНА ХЉЕБА ИСТА СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ