Украли банкомат па га оставили на путу

Разбојници, наоружани аутоматским пушкама, су украли банкомат из НЛБ банке у Клокотници, код Добој Истока, у ФБиХ те га за возило закачили сајлом, а неколико тренутака касније и оставили на путу током полицијске потјере.

Босна и Херцеговина 23.12.2014 | 20:48
Украли банкомат па га оставили на путу

Након што су успјели да џипом БМW ишчупају и закаче више стотина килограма тежак аутомат, наишла је полицијска патрола, од које су лопови почели да бјеже те су и запуцали из аутоматске пушке, али, срећом, ниједног полицајца нису погодили.

По свему судећи, ријеч је о организованој криминалној групи, која се у претходном периоду снабдјела вртоглавом свотом новца током крађа почињених у више градова.

Филмски покушај пљачке и потјера за разбојницима почела је у ноћи између понедјељка и уторка. Разбојници, наоружани аутоматским пушкама, довезли су се око три часа џипом БМW до Дома културе, гдје се налази банкомат НЛБ банке. Како незванично сазнајемо, сајлом су га свезали за БМW и ишчупали га из лежишта, али се у том тренутку огласио аларм. С обзиром на то да се у близини налази полицијска станица, униформисани полицајци су убрзо стигли на лице мјеста. Видјевши да иде полиција, разбојници су запуцали према њима. Потом су ускочили у џип те су за собом вукли банкомат нека три, четири километа након чега су се зауставили у намјери да га убаце у возило.

Цијели њихов ток бијега је пратила полиција, те су опет, када су видјели да су им за петама, пуцали према њима, али им је полиција узвратила. Срећом, у овој филмској потјери нико није повријеђен. Нашавши се усред паљбе, разбојници су одлучили на путу оставити банкомат, те су џипом побјегли у смјеру Добоја. Током бјежања ударили су и у једно возило, а од банке до мјеста гдје су откачили банкомат остали су мањи дијелови.

До закључења овог броја "Независних" пљачкаши нису пали у руке тамошње полиције нити се зна да ли су уопште отворили банкомат и узели новац из њега, јер се надлежни из ове банке нису огласили.

Изудин Шарић, портпарол МУП-а Тузланског кантона, казао је да су о овом случају обавијестили и околне полицијске станице, јер постоје одређене сумње да су пљачкаши побјегли у РС.

"Можда се ради о истим особама које су у петак украле банкомат у Градачцу, с обзиром на то да се претпоставља да је кориштен исти аутомобил", рекао нам је Шарић.
Банкомати неријетко плијен разбојника

    12. децембра - Украден банкомат Сан Паоло Интеза банке у Градачцу, у којем је било 37.000 марака
    24. децембра 2013. године - Лопови црним аудијем покушали украсти банкомат НЛБ Развојне банке у Котор Варошу
    18. новембра 2013. године - Украден банкомат Раиффеисен банке са улаза у бањалучку "Боску", а у којем се налазило 45.000 КМ
30. јула 2013. године - У Новој Тополи ишчупан је банкомат Комерцијалне банке, али се током бијега пљачкаша откинуо од возила и остао на путу.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Шабан

24.12.2014 11:44

Биће тога још, неће мањкати. У оваквој држави, то ће постати норма. Врло брзо.

ОДГОВОРИТЕ