Ukrali bankomat pa ga ostavili na putu

Razbojnici, naoružani automatskim puškama, su ukrali bankomat iz NLB banke u Klokotnici, kod Doboj Istoka, u FBiH te ga za vozilo zakačili sajlom, a nekoliko trenutaka kasnije i ostavili na putu tokom policijske potjere.

Bosna i Hercegovina 23.12.2014 | 20:48
Ukrali bankomat pa ga ostavili na putu

Nakon što su uspjeli da džipom BMW iščupaju i zakače više stotina kilograma težak automat, naišla je policijska patrola, od koje su lopovi počeli da bježe te su i zapucali iz automatske puške, ali, srećom, nijednog policajca nisu pogodili.

Po svemu sudeći, riječ je o organizovanoj kriminalnoj grupi, koja se u prethodnom periodu snabdjela vrtoglavom svotom novca tokom krađa počinjenih u više gradova.

Filmski pokušaj pljačke i potjera za razbojnicima počela je u noći između ponedjeljka i utorka. Razbojnici, naoružani automatskim puškama, dovezli su se oko tri časa džipom BMW do Doma kulture, gdje se nalazi bankomat NLB banke. Kako nezvanično saznajemo, sajlom su ga svezali za BMW i iščupali ga iz ležišta, ali se u tom trenutku oglasio alarm. S obzirom na to da se u blizini nalazi policijska stanica, uniformisani policajci su ubrzo stigli na lice mjesta. Vidjevši da ide policija, razbojnici su zapucali prema njima. Potom su uskočili u džip te su za sobom vukli bankomat neka tri, četiri kilometa nakon čega su se zaustavili u namjeri da ga ubace u vozilo.

Cijeli njihov tok bijega je pratila policija, te su opet, kada su vidjeli da su im za petama, pucali prema njima, ali im je policija uzvratila. Srećom, u ovoj filmskoj potjeri niko nije povrijeđen. Našavši se usred paljbe, razbojnici su odlučili na putu ostaviti bankomat, te su džipom pobjegli u smjeru Doboja. Tokom bježanja udarili su i u jedno vozilo, a od banke do mjesta gdje su otkačili bankomat ostali su manji dijelovi.

Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" pljačkaši nisu pali u ruke tamošnje policije niti se zna da li su uopšte otvorili bankomat i uzeli novac iz njega, jer se nadležni iz ove banke nisu oglasili.

Izudin Šarić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona, kazao je da su o ovom slučaju obavijestili i okolne policijske stanice, jer postoje određene sumnje da su pljačkaši pobjegli u RS.

"Možda se radi o istim osobama koje su u petak ukrale bankomat u Gradačcu, s obzirom na to da se pretpostavlja da je korišten isti automobil", rekao nam je Šarić.
Bankomati nerijetko plijen razbojnika

    12. decembra - Ukraden bankomat San Paolo Inteza banke u Gradačcu, u kojem je bilo 37.000 maraka
    24. decembra 2013. godine - Lopovi crnim audijem pokušali ukrasti bankomat NLB Razvojne banke u Kotor Varošu
    18. novembra 2013. godine - Ukraden bankomat Raiffeisen banke sa ulaza u banjalučku "Bosku", a u kojem se nalazilo 45.000 KM
30. jula 2013. godine - U Novoj Topoli iščupan je bankomat Komercijalne banke, ali se tokom bijega pljačkaša otkinuo od vozila i ostao na putu.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Šaban

24.12.2014 11:44

Biće toga još, neće manjkati. U ovakvoj državi, to će postati norma. Vrlo brzo.

ODGOVORITE