Парламент ванредно о Бобар банци у петак

Колегијум Народне скупштине Републике Српске заказао је за петак, 26. децембра, посебну сједницу парламента Српске на којој би требало да буду разматрани Приједлог буџета у износу од 2,033 милијарди КМ и Приједлог економске политике за наредну годину.

Република Српска 23.12.2014 | 16:44
Парламент ванредно о Бобар банци у петак

Предсједник парламента Српске Недељко Чубриловић рекао је да би на посебној сједници требало да буду разматрани и Приједлог закона о извршењу буџета, Приједлог закона о измјенама Закона о посебним начинима измирења пореског дуга, Приједлог одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске и Приједлог одлуке о краткорочном задуживању Српске.

Он је оцијенио да посланици имају довољно времена да се припреме за скупштинско засједање.

Чубриловић је нагласио да ће након ове сједнице бити одржано посебно засједање парламента на којем ће бити расправљано о Бобар банци.

"Омогућићемо онима који су тражили да, у складу са Пословником и законима, учествују у раду парламента. У расправи о буџету и економској политици обратиће се представници Савеза синдиката Српске и Уставног суда Српске", рекао је Чубриловић новинарима, након сједнице скупштинског Колегијума.

Он сматра да Република Српска има могућност задуживања и давања гаранција.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Српске Радован Вишковић каже да је потребно усвојити наведене акте прије Нове године да би и Вијеће народа Републике Српске могло да заврши свој дио посла.

Он је оцијенио да су приједлози буџета и економске политике за наредну годину реални и добро конципирани. "СНСД ће уложити амандмане којима ћемо тражити повећање издвајања за најугроженије категорије", додао је Вишковић.

Он је најавио да ће посланици СНСД-а у парламенту Српске донирати по 100 КМ за изградњу родитељске куће за дјецу обољелу од малигних обољења.

Шеф Клуба посланика СДС-а у парламенту Српске Вукота Говедарица тврди да посланицима није остављено довољно времена за проучавање предложених аката.

"Актуелна власт понови крши Закон о буџетском систему, што је недопустиво", тврди Говедарица, те напомиње да се Влада Српске опредијелила за "стезање каиша", а да је евидентно да ће бити благог повишења буџетских прихода.

Он каже да би на сједници, на којој ће се расправљати о Бобар банци, требало да буду усвојени одређени закључци да се слична ситуација не би поновила у банкарском сектору.

Посебна сједница парламента Српске заказана је за 17.00 часова.

Влада Републике Српске утврдила је у недјељу, 21. децембра, на посебној сједници, Приједлог буџета у износу од 2,033 милијарде КМ и Приједлог економске политике за наредну годину.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

обдукција

23.12.2014 15:53

јел се изврсила обдукција на том познатом банкару..???' да није негдје појо хапу успут...видите да је мафија свуда.. за те паре они би побили пола дрзаве и Кину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

око

23.12.2014 16:29

Процемо ко Бобар банка....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.12.2014 17:18

Банкрот је ту само да Зеки објави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

23.12.2014 17:27

Кад цовјек боље размисли ови наси политицари су и добри какве смо ми овце .Редовно нас сисају имамо траве за јести мекецемо по друственим мрезама и тако 20 год.Добро је и то јел ако се побунимо они це нас и поклати зато сутите народе мој цекајте прољеце бице и траве ако не буде поплава...поз

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

23.12.2014 17:43

Па зар се буџет не усваја пре Нове Године?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаро

23.12.2014 20:09

Није ми јасно зашто је опозиција тражила расправу о бобар банци, кад нису стручњаци за банкарство!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

банкрот

23.12.2014 21:24

Тотални банкрот. Све це заврсит ко бобар,папци дизу рогове,блеја,ста друго оцекивати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банкарство бл

23.12.2014 22:59

Узмите Ану Миросављевиц давам. Појасни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легенда

23.12.2014 23:04

Опозиција ће издати народ ако додје на сједницу и да легитимитет багри да изгласа буџет.Само бојкотом и тражењем да се ријеше случај Папак и Бобар банка ми као ентитет можемо даље у супротном опозиција је саучесник и убица овог народа.ДОСТА ЈЕ ВИШЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахен

23.12.2014 23:59

Јел се Чубриловићу удуплао број посланика на аеродрому Требиње?

ОДГОВОРИТЕ