Нојројтер освојио Мадону!

Немачки скијаш Феликс Нојројтер тријумфовао је на трећем слалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у Мадони ди Кампиљо.

Остали спортови 23.12.2014 | 14:00
Нојројтер освојио Мадону!

Нојројтер је до прве победе ове сезоне, а десете у каријери, дошао укупним временом од 1:40.57 минута.

Друго место, са 82 стотинки, заузео је још један Немац Фриц Допфер, док је трећи био Јенс Бигмарк из Шведске.

После прве вожње, Нојројтер је био водећи, девет стотинки испред Допфера, док је трећи био Швеђанин Андре Мирер. У наставку, Бигмарк се пробио на чело пре него што су Немци дошли на ред, а пошто ни Рус Александер Хорошилов ни Мирер нису успели да га надмаше. Допфер га је склонио са најбоље позиције, али није могао да парира Нојројтеру, који је био класа за себе у Мадони.

Најбољу тројицу следили су Норвежанин Хенрик Кристоферсон, испред Алексија Пантироа из Француске, Швеђанина Аксела Бека и актуелног освајача Светског купа Марсела Хиршера, који је непријатно изненадио седмим местом. Прву десеторицу комплетирали су Хорошилов, Француз Жан-Баптист Гранж и Мирер.

У генералном пласману Светског купа тренутно води Норвежанин Ћетил Јансруд са 610, испред Хиршера који има 576. Нојројтер је први у поретку слалома са 240 бодова, а следе га Хиршер са 216 и Допфер са 216.

Светски куп у конкуренцији скијаша се наставља у суботу спустом у Санта Катерини Валфурви.

Коментари / 0

Оставите коментар