Nojrojter osvojio Madonu!

Nemački skijaš Feliks Nojrojter trijumfovao je na trećem slalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u Madoni di Kampiljo.

Ostali sportovi 23.12.2014 | 14:00
Nojrojter osvojio Madonu!

Nojrojter je do prve pobede ove sezone, a desete u karijeri, došao ukupnim vremenom od 1:40.57 minuta.

Drugo mesto, sa 82 stotinki, zauzeo je još jedan Nemac Fric Dopfer, dok je treći bio Jens Bigmark iz Švedske.

Posle prve vožnje, Nojrojter je bio vodeći, devet stotinki ispred Dopfera, dok je treći bio Šveđanin Andre Mirer. U nastavku, Bigmark se probio na čelo pre nego što su Nemci došli na red, a pošto ni Rus Aleksander Horošilov ni Mirer nisu uspeli da ga nadmaše. Dopfer ga je sklonio sa najbolje pozicije, ali nije mogao da parira Nojrojteru, koji je bio klasa za sebe u Madoni.

Najbolju trojicu sledili su Norvežanin Henrik Kristoferson, ispred Aleksija Pantiroa iz Francuske, Šveđanina Aksela Beka i aktuelnog osvajača Svetskog kupa Marsela Hiršera, koji je neprijatno iznenadio sedmim mestom. Prvu desetoricu kompletirali su Horošilov, Francuz Žan-Baptist Granž i Mirer.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa trenutno vodi Norvežanin Ćetil Jansrud sa 610, ispred Hiršera koji ima 576. Nojrojter je prvi u poretku slaloma sa 240 bodova, a slede ga Hiršer sa 216 i Dopfer sa 216.

Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja u subotu spustom u Santa Katerini Valfurvi.

Komentari / 0

Ostavite komentar