АБА: Звезда у Софији јури 14. побједу!

Црвена звезда је у Скопљу оборила рекорд АБА лиге и "обрнула круг" без пораза, а сада иде у Софију, где ће играти у необичном термину.

Кошарка 24.12.2014 | 08:40
АБА: Звезда у Софији јури 14. побједу!

Кошаркаш Црвене звезде Немања Дангубић рекао је да његов тим у наредни меч Јадранске лиге против Левског у Софији улази као фаворит, али да ће ту улогу морати да докаже на терену како би се наставио победнички низ.

"Ритам утакмица је веома јак. Нема много времена за одмор, ни припрему, јер нас већ сутра очекује дуел против Левског. Погледом на табелу јасно је закључити да смо фаворити, али све то треба доказати на терену. Морамо да покажемо наш квалитет, а то ћемо успети само уколико будемо имали максималан приступ. Жеља нам је да што боље одиграмо тај меч и наставимо победнички низ", рекао је Дангубић за клупски сајт.

Он је истакао да га радује победа у Скопљу над МЗТ (79:76) после које је оборен рекорд љубљанске Олимпије од 12 узастопних победа на старту регионалног такмичења.

"Веома нам је драго што смо пре свега забележили победу у Скопљу, а потом и због чињенице да је овај тријумф означио и обарање рекорда. Срећни смо због тога и сигуран сам да ће нам то бити додатни мотив да тренирамо и играмо још боље. Имали смо доста осцилација које морамо да смањимо, али се срећном нису одразиле на резултат", навео је Дангубић.

Иако је Звезда имала 20 поена разлике, на крају је морала у неизвесној завршници да оствари тријумф.

"Услед жестоког ритма утакмица присутна је велика потрошња. Не смемо да дозволимо у наставку сезоне да нам се такве ствари понове. Још једном смо показали снажан тимски дух, карактер екипе и победнички менталитет. У тим одсудним тренуцима нисмо губили главу, задржали смо смиреност и вратили смо се основним принципима наше игре, а то је пре свега чврста одбрана и заслужено смо дошли до победе", закључио је Дангубић.

Утакмица 14. кола Јадранске лиге између Левског и Црвене звезде игра се сутра у мало необичном термину, од 13 сати, у Софији.

Коментари / 0

Оставите коментар