ABA: Zvezda u Sofiji juri 14. pobjedu!

Crvena zvezda je u Skoplju oborila rekord ABA lige i "obrnula krug" bez poraza, a sada ide u Sofiju, gde će igrati u neobičnom terminu.

Košarka 24.12.2014 | 08:40
ABA: Zvezda u Sofiji juri 14. pobjedu!

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić rekao je da njegov tim u naredni meč Jadranske lige protiv Levskog u Sofiji ulazi kao favorit, ali da će tu ulogu morati da dokaže na terenu kako bi se nastavio pobednički niz.

"Ritam utakmica je veoma jak. Nema mnogo vremena za odmor, ni pripremu, jer nas već sutra očekuje duel protiv Levskog. Pogledom na tabelu jasno je zaključiti da smo favoriti, ali sve to treba dokazati na terenu. Moramo da pokažemo naš kvalitet, a to ćemo uspeti samo ukoliko budemo imali maksimalan pristup. Želja nam je da što bolje odigramo taj meč i nastavimo pobednički niz", rekao je Dangubić za klupski sajt.

On je istakao da ga raduje pobeda u Skoplju nad MZT (79:76) posle koje je oboren rekord ljubljanske Olimpije od 12 uzastopnih pobeda na startu regionalnog takmičenja.

"Veoma nam je drago što smo pre svega zabeležili pobedu u Skoplju, a potom i zbog činjenice da je ovaj trijumf označio i obaranje rekorda. Srećni smo zbog toga i siguran sam da će nam to biti dodatni motiv da treniramo i igramo još bolje. Imali smo dosta oscilacija koje moramo da smanjimo, ali se srećnom nisu odrazile na rezultat", naveo je Dangubić.

Iako je Zvezda imala 20 poena razlike, na kraju je morala u neizvesnoj završnici da ostvari trijumf.

"Usled žestokog ritma utakmica prisutna je velika potrošnja. Ne smemo da dozvolimo u nastavku sezone da nam se takve stvari ponove. Još jednom smo pokazali snažan timski duh, karakter ekipe i pobednički mentalitet. U tim odsudnim trenucima nismo gubili glavu, zadržali smo smirenost i vratili smo se osnovnim principima naše igre, a to je pre svega čvrsta odbrana i zasluženo smo došli do pobede", zaključio je Dangubić.

Utakmica 14. kola Jadranske lige između Levskog i Crvene zvezde igra se sutra u malo neobičnom terminu, od 13 sati, u Sofiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar