Куп Србије, финале: Раднички - Партизан 5:4

Ватерполисти из Крагујевца освојили Куп Србије, победивши Партизан у Бечеју 5:4.

Остали спортови 23.12.2014 | 13:40
Куп Србије, финале: Раднички - Партизан 5:4

Иако помало парадоксално звучи, ватерполисти Радничког - вицешампиони Европе и освајачи Купа Европе за 2013. годину - први пут ће унети домаћи пехар у своје витрине!

У узбудљивом финалу Купа Србије, у понедељак увече, победили су Партизан 5:4 и после два пораза у мечевима за тај пехар дошли до трофеја. Црно-бели су одиграли своје прво финале после две године и стали надомак успеха.
Почело је успавано - голом Марка Петковића за 0:1, али је већ у другој четвртини било вишеструко узбудљивије. Млади центар Радничког Небојша Тохољ добио је црвени картон, али црно-бели за четири минута игре са играчем више ниједном нису погодили из игре. Успели су само да изједначе поготком Душана Мандића из петерца.

Петковић и Никола Дедовић погађали су до одмора, за 3:1‚ а у наставку се разбранио Здравко Радић. Партизан је покушао да унесе узбуђење у окршај учесника Лиге шампиона и пришао Крагујевчанима на гол заостатка два и по минута пре краја. Тај гол постигао је Никола Јакшић.

Ипак, Партизан више од тога није могао. Капитен Радничког Александар Ћирић подигао је трофеј.

Најефикаснији у победничком тиму био је Петковић са два гола, док су Трајковић, Поповић и Дедовић додали по један. На другој страни, у стрелце су се уписали Мандић, Танасковић, Гогов и Јакшић.

Коментари / 0

Оставите коментар