Kup Srbije, finale: Radnički - Partizan 5:4

Vaterpolisti iz Kragujevca osvojili Kup Srbije, pobedivši Partizan u Bečeju 5:4.

Ostali sportovi 23.12.2014 | 13:40
Kup Srbije, finale: Radnički - Partizan 5:4

Iako pomalo paradoksalno zvuči, vaterpolisti Radničkog - vicešampioni Evrope i osvajači Kupa Evrope za 2013. godinu - prvi put će uneti domaći pehar u svoje vitrine!

U uzbudljivom finalu Kupa Srbije, u ponedeljak uveče, pobedili su Partizan 5:4 i posle dva poraza u mečevima za taj pehar došli do trofeja. Crno-beli su odigrali svoje prvo finale posle dve godine i stali nadomak uspeha.
Počelo je uspavano - golom Marka Petkovića za 0:1, ali je već u drugoj četvrtini bilo višestruko uzbudljivije. Mladi centar Radničkog Nebojša Toholj dobio je crveni karton, ali crno-beli za četiri minuta igre sa igračem više nijednom nisu pogodili iz igre. Uspeli su samo da izjednače pogotkom Dušana Mandića iz peterca.

Petković i Nikola Dedović pogađali su do odmora, za 3:1‚ a u nastavku se razbranio Zdravko Radić. Partizan je pokušao da unese uzbuđenje u okršaj učesnika Lige šampiona i prišao Kragujevčanima na gol zaostatka dva i po minuta pre kraja. Taj gol postigao je Nikola Jakšić.

Ipak, Partizan više od toga nije mogao. Kapiten Radničkog Aleksandar Ćirić podigao je trofej.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Petković sa dva gola, dok su Trajković, Popović i Dedović dodali po jedan. Na drugoj strani, u strelce su se upisali Mandić, Tanasković, Gogov i Jakšić.

Komentari / 0

Ostavite komentar