Неки баш не знају за кризу

Иако многи кажу да ће због недостатка новца Нову 2015. годину највероватније дочекати код куће, има и оних који су одлучили да се отворе и дочек проведу у некој егзотичној земљи.

Србија 23.12.2014 | 08:20
Неки баш не знају за кризу

Многе туристичке агенције хвале се чињеницом да су новогодишње аранжмане готово распродали - крстарења по Медитерану, Карибима, Азији (Сингапур, Индонезија и Бали) потпуни су хит ове године.

Неколико хиљада људи из Србије пријавило се за ова путовања, а њихова цена је „права ситница“ - од 1.000 до 2.000 евра.

Брод са седам звездица

Мада, то у поређењу са закупом сепареа у неком од престоничких клубова чија цена иде и до 600 евра заиста није много.

- Осмодневни аранжман за Карибе кошта око 2.000 евра, 12 дана крстарења Медитераном 1.500, док пловидба уз обалу Сингапура, Индонезије и Балија износи 2.000 евра - поручују из једне туристичке агенције и истичу да су до сада продали 120 места и да до краја недеље очекују да ће се увећати број продатих аранжмана.

Једна агенција у понуди има и крстарење Јужном Америком бродом са седам звездица које кошта невероватних 9.100 евра!

- Путници ће имати организовану прославу дочека Нове године на плажи Копакабани у Бразилу, а биће смештени у луксузни апартман с балконом - кажу у овој агенцији.

Сепаре од 600 евра

Међутим, туристичке агенције нуде и доста повољније аранжмане. Тако за само 27 евра можете на један дан отпутовати до Беча и тамо дочекати Нову годину. У Будимпешти ћете за 70 евра боравити четири дана, а шестодневни боравак у Берлину кошта око 150 евра. Неке агенције за новогодишње празнике по цени од 1.350 евра нуде осам дана у Лапонији - земљи Деда Мраза.

Ипак, ако се одлучите да 2015. дочекате у неком од хотела у Београду, за то треба да издвојите од 25 до 200 евра, у зависности од понуде. Сплавови и клубови су скупљи, па се цене крећу и до 600 евра у случају да желите резервисано место у сепареу, шампањац и шведски сто.

За оне којима су досадиле класичне прославе

Ако вам је досадио традиционални новогодишњи дочек у кругу породице, пријатеља и поред јелке, сада га можете дочекати под маскама у друштву свингерских парова!- Ово је изузетна прилика да облачењем и кретивношћу осетите новогодишњу ноћ, уз еротичност и опуштене истомишљенике - пише у огласу једног од свингерских клубова на Новом Београду, који већ пету годину заредом организује дочек Нове године. Позвали смо број назначен на Фејсбук страници организатора како бисмо провели шта све улази у новогодишњу понуду.

- Спремили смо прелеп програм за вас. Богат шведски сто, музику на два стејџа, и све то за само 50 евра. Простор је довољно велики, тако да ћете, ако желите, имати приватност, а постоје и џакузи и садо-мазо собе. Очекујемо око 100 људи, пожељни су костими, а ако сте нови или се стидите, дођите под маскама - рекао нам је љубазни господин, уверавајући нас да ће то „бити најбољи дочек у животу“.

Скупо и да останете код куће

Дочек Нове године трошак је како год окренете. Да останете код куће и спремите мало свечанију вечеру за четворочлану породицу требаће вам најмање 10.000 динара, и то да се стиснете. Само да купите нешто за мезе, месо, пиће и направите неки слаткиш (торту или колаче) треба ће вам нешто мање од 100 евра.

Место и цене

Градски тргови бесплатно

Ресторани 25-200*

Сплавови 10-500

Клубови 15-600

Светске метрополе 27-600

Крстарења 900-9.100

* цене су изражене у еврима

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

црни

23.12.2014 07:24

опаааа

ОДГОВОРИТЕ