Neki baš ne znaju za krizu

Iako mnogi kažu da će zbog nedostatka novca Novu 2015. godinu najverovatnije dočekati kod kuće, ima i onih koji su odlučili da se otvore i doček provedu u nekoj egzotičnoj zemlji.

Srbija 23.12.2014 | 08:20
Neki baš ne znaju za krizu

Mnoge turističke agencije hvale se činjenicom da su novogodišnje aranžmane gotovo rasprodali - krstarenja po Mediteranu, Karibima, Aziji (Singapur, Indonezija i Bali) potpuni su hit ove godine.

Nekoliko hiljada ljudi iz Srbije prijavilo se za ova putovanja, a njihova cena je „prava sitnica“ - od 1.000 do 2.000 evra.

Brod sa sedam zvezdica

Mada, to u poređenju sa zakupom separea u nekom od prestoničkih klubova čija cena ide i do 600 evra zaista nije mnogo.

- Osmodnevni aranžman za Karibe košta oko 2.000 evra, 12 dana krstarenja Mediteranom 1.500, dok plovidba uz obalu Singapura, Indonezije i Balija iznosi 2.000 evra - poručuju iz jedne turističke agencije i ističu da su do sada prodali 120 mesta i da do kraja nedelje očekuju da će se uvećati broj prodatih aranžmana.

Jedna agencija u ponudi ima i krstarenje Južnom Amerikom brodom sa sedam zvezdica koje košta neverovatnih 9.100 evra!

- Putnici će imati organizovanu proslavu dočeka Nove godine na plaži Kopakabani u Brazilu, a biće smešteni u luksuzni apartman s balkonom - kažu u ovoj agenciji.

Separe od 600 evra

Međutim, turističke agencije nude i dosta povoljnije aranžmane. Tako za samo 27 evra možete na jedan dan otputovati do Beča i tamo dočekati Novu godinu. U Budimpešti ćete za 70 evra boraviti četiri dana, a šestodnevni boravak u Berlinu košta oko 150 evra. Neke agencije za novogodišnje praznike po ceni od 1.350 evra nude osam dana u Laponiji - zemlji Deda Mraza.

Ipak, ako se odlučite da 2015. dočekate u nekom od hotela u Beogradu, za to treba da izdvojite od 25 do 200 evra, u zavisnosti od ponude. Splavovi i klubovi su skuplji, pa se cene kreću i do 600 evra u slučaju da želite rezervisano mesto u separeu, šampanjac i švedski sto.

Za one kojima su dosadile klasične proslave

Ako vam je dosadio tradicionalni novogodišnji doček u krugu porodice, prijatelja i pored jelke, sada ga možete dočekati pod maskama u društvu svingerskih parova!- Ovo je izuzetna prilika da oblačenjem i kretivnošću osetite novogodišnju noć, uz erotičnost i opuštene istomišljenike - piše u oglasu jednog od svingerskih klubova na Novom Beogradu, koji već petu godinu zaredom organizuje doček Nove godine. Pozvali smo broj naznačen na Fejsbuk stranici organizatora kako bismo proveli šta sve ulazi u novogodišnju ponudu.

- Spremili smo prelep program za vas. Bogat švedski sto, muziku na dva stejdža, i sve to za samo 50 evra. Prostor je dovoljno veliki, tako da ćete, ako želite, imati privatnost, a postoje i džakuzi i sado-mazo sobe. Očekujemo oko 100 ljudi, poželjni su kostimi, a ako ste novi ili se stidite, dođite pod maskama - rekao nam je ljubazni gospodin, uveravajući nas da će to „biti najbolji doček u životu“.

Skupo i da ostanete kod kuće

Doček Nove godine trošak je kako god okrenete. Da ostanete kod kuće i spremite malo svečaniju večeru za četvoročlanu porodicu trebaće vam najmanje 10.000 dinara, i to da se stisnete. Samo da kupite nešto za meze, meso, piće i napravite neki slatkiš (tortu ili kolače) treba će vam nešto manje od 100 evra.

Mesto i cene

Gradski trgovi besplatno

Restorani 25-200*

Splavovi 10-500

Klubovi 15-600

Svetske metropole 27-600

Krstarenja 900-9.100

* cene su izražene u evrima

Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

crni

23.12.2014 07:24

opaaaa

ODGOVORITE