Дан за памћење! Све Британци у једном тиму ПЛ!

Храбри тренер Барнлија послао је на терен потпуно домаћи тим против Тотенхема, а претходни пут тако нешто урадио је Јан Холовеј у Блекпулу у пролеће 2011. године.

Фудбал 23.12.2014 | 11:20
Дан за памћење! Све Британци у једном тиму ПЛ!

У модерно фудбалско доба границе и нације су одавно пале у други план, а тимови у најјачим лигама често су крцати бројним странцима. За многе то представља губитак националног или локалног идентитета, али с времена на време појави се неки пример који контрира мејнстриму. Овај пут ту част имао је енглески Барнли који је прошле суботе против Тотенхема на терен извео стартну поставу састављену искључиво од играча рођених у Великој Британији.

То је први такав случај у Премијер лиги од последњег кола сезоне 2010/2011, када је менаџер Блекпула Јан Холовеј извео 11 Британаца на дуел са шампионом Манчестер Јунајтедом.

Блекпул је тада изгубио од Црвених ђавола са 4:2, а Барнли је прошлог викенда у гостима поражен од Тотенхема са 2:1. Упркос томе, конзервативнији љубитељи фудбала, они којима застава Јунион Џек лежи на срцу, сигурно су били поносни.

У стартној постави Барнлија против Тотенхема на Вајт Харту Лејну, одлуком тренера Шона Дишија, нашли су се: Том Хитон, Киран Трипије, Џејсон Шекел, Бен Ми, Мајкл Кејн, Дин Марни, Дејвид Џонс, Џорџ Бојд, Скот Арфилд, Дени Ингс, Ашли Барнс. Управо је Барнс био и стрелац јединог гола против Тотенхема.

Занимљиво, Барнс је рођен у Енглеској, од родитеља Енглеза, али је одиграо један меч за младу репрезентацију Аустрије, пошто му је једна бака из те земље.

Барнлију, додуше, не цветају руже ове сезоне у Премијер лиги, јер се налази на 18. позицији на табели са само пет бодова више од последњепласираног Лестера.

Коментари / 0

Оставите коментар