Dan za pamćenje! Sve Britanci u jednom timu PL!

Hrabri trener Barnlija poslao je na teren potpuno domaći tim protiv Totenhema, a prethodni put tako nešto uradio je Jan Holovej u Blekpulu u proleće 2011. godine.

Fudbal 23.12.2014 | 11:20
Dan za pamćenje! Sve Britanci u jednom timu PL!

U moderno fudbalsko doba granice i nacije su odavno pale u drugi plan, a timovi u najjačim ligama često su krcati brojnim strancima. Za mnoge to predstavlja gubitak nacionalnog ili lokalnog identiteta, ali s vremena na vreme pojavi se neki primer koji kontrira mejnstrimu. Ovaj put tu čast imao je engleski Barnli koji je prošle subote protiv Totenhema na teren izveo startnu postavu sastavljenu isključivo od igrača rođenih u Velikoj Britaniji.

To je prvi takav slučaj u Premijer ligi od poslednjeg kola sezone 2010/2011, kada je menadžer Blekpula Jan Holovej izveo 11 Britanaca na duel sa šampionom Mančester Junajtedom.

Blekpul je tada izgubio od Crvenih đavola sa 4:2, a Barnli je prošlog vikenda u gostima poražen od Totenhema sa 2:1. Uprkos tome, konzervativniji ljubitelji fudbala, oni kojima zastava Junion Džek leži na srcu, sigurno su bili ponosni.

U startnoj postavi Barnlija protiv Totenhema na Vajt Hartu Lejnu, odlukom trenera Šona Dišija, našli su se: Tom Hiton, Kiran Tripije, Džejson Šekel, Ben Mi, Majkl Kejn, Din Marni, Dejvid Džons, Džordž Bojd, Skot Arfild, Deni Ings, Ašli Barns. Upravo je Barns bio i strelac jedinog gola protiv Totenhema.

Zanimljivo, Barns je rođen u Engleskoj, od roditelja Engleza, ali je odigrao jedan meč za mladu reprezentaciju Austrije, pošto mu je jedna baka iz te zemlje.

Barnliju, doduše, ne cvetaju ruže ove sezone u Premijer ligi, jer se nalazi na 18. poziciji na tabeli sa samo pet bodova više od poslednjeplasiranog Lestera.

Komentari / 0

Ostavite komentar