ЕП: Норвежанкама титула, Црногорке без медаље!

Норвешке рукометашице у Будимпешти су после две године опет постале европске шампионке. Женска рукометна репрезентација Шведске освојила је бронзу на Европском првенству у Мађарској и Хрватској.

Остали спортови 22.12.2014 | 15:40
ЕП: Норвежанкама титула, Црногорке без медаље!

Репрезентација Норвешке у финалу првенства Европе је победила Шпанију резултатом 28:25 (10:12).
Шпанија је после тријумфа над Црном Гором у полуфиналу претила да ће скинути скалп још једном фавориту. Играла је боље у првом полувремену, када је имала највећу предност од пет голова (5:10 - 19. минут), међутим, није истрајала у том ритму.

Норвежанке су у 35. минуту преокренуле на 16:15 и предност више није прелазила на страну екипе са Пиринеја.

Два пута се Шпанија враћала са "минус два" (18:18, 20:20), али вођство од 24:20 у 48. минуту показало се недостижним.

Кристин Ригелхут Корен дала је чак 10 голова, а Нора Мерк седам.

Норвежанкама је ово било седмо узастопно финале ЕП и пета титула у том периоду, од тога друга у окршајима са Шпанијом, после 2008. Укупно су шест пута биле најбоље на "старом континенту".

Треће место освојила је Шведска, досадашњи шампион Црна Гора је четврта, док је Србија заузела 15. место, изгубивши све три утакмице прве фазе у Осијеку.

Швеђанке су у мечу за треће место, у недељу у Будимпешти, победиле селекцију Црне Горе резултатом 25:23 (11:12).

У последњих осам минута ушло се са нерешеним резултатом (22:22), а Шведска је у одлучујућим моментима имала знатно бољу реализацију и јачу одбрану, укључујући одбрањен седмерац 30 секунди пре краја.

Тако је Црна Гора, бранилац титуле из Београда 2012, на овом такмичењу остала сасвим празних шака.

У петак у полуфиналу су Катарина Булатовић и другарице изгубиле од Шпаније 19:18, док је Шведска у мечу лишеном неизвесности поклекла пред Норвежанкама - 29:25, па је самим тим могла лакше да се преоријентише на следећу утакмицу.

Скандинавке су у походу на медаљу предводиле Изабеле Гулден са седам и Ида Оден са шест голова. Најефикасније у пораженом тиму биле су Булатовић са осам, односно Радичевић и Јовановић са по четири поготка.

Репрезентација Србије, полуфиналиста претходног ЕП, овог пута је елиминисана већ у првој фази.

Коментари / 0

Оставите коментар