Фелпс у затвору - годину дана...!

...али, на годину и по дана условно.

Остали спортови 20.12.2014 | 11:00
Фелпс у затвору - годину дана...!

Скоро три месеца након што је ухваћен како вози под дејством алкохола, а потом се испоставило да има и трагова марихуане у крви, најтрофејнији олимпијац свих времена Мајкл Фелпс и осуђен је због тог чина!

Али, условно...

Суд у Балтимору у петак прогласио га је кривим и осудио на годину дана затвора, међутим под условом да у наредних годину и по дана прекрши условну казну.

Ово је Фелпсу други пут да је осуђен због вожње под дејством алкохола, након што је још 2004. одговарао пред законом у Мериленду.

Ухапшен је 30. септембра, када је напуштајући један казино у Балтимору прекорачио и брзину и прешао преко дупле "пуне" линије и то у тунелу. У крви му је пронађено 14 промила алкохола у крви, а било је дозвољено 8.

Америчка пливачка асоцијација одмах га је суспендовала на шест месеци, а 29-годишњи освајач 18 медаља на олимпијским играма био је подвргнут шестонедељном третману одвикавања од алкохола.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нема у САД попуста за познате

20.12.2014 10:06

Код њих нема попуста за познате а код нас је ли син неког локалног тајкуна или начелника општине одмах се одбацује пријава у полицији. Али се надам да ће се и код нас мијењати на боље

ОДГОВОРИТЕ