ЕЛ: Звездин тријумф за крај и за Марка!

Црвена звезда Телеком победила Лаборал и на опроштају од прве фазе, 90:82. Играће у Групи Е, за сада против Реала, Макабија, Панатинаикоса, Жалгириса и поново против вицешампиона Турске.

Кошарка 20.12.2014 | 09:20
ЕЛ: Звездин тријумф за крај и за Марка!

Уводна фаза Евролиге 2014/15 остаће навијачима Звезде дуго у памћењу! Њихови љубимци одиграли су је сјајно, били равноправни искуснијим и скупљим од себе и завршили је тријумфално.

Још једном победом над шпанским тимом. Још једним, четвртим узастопним тријумфом над Басконијом!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ - ЛАБОРАЛ КУЋА 90:82 (18:18, 28:27, 24:18, 20:19)

Савладавши тим из Виторије у празној и закључаној хали Пионир, Звезда је завршила прву фазу Евролиге са скором 6-4, на другом месту табеле Групе Д. Тај пласман донеће јој место у Групи Е Топ 16 фазе.

За сада, познато је да ће јој ривали бити Реал, Макаби, Панатинаикос и Галатасарај, са ким су ове сезоне одиграли две утакмице, с тим да је меч у Истанбулу исте вечери пао у други план због погибије Марка Ивковића испред дворане Абди Ипекчи.

Због казне Евролиге, неразумно изречене и Звезди због истанбулске трагедије, навијачи су остали ускраћени за прилику да у петак увече уживо виде још једну велику победу црвено-белих и сјајно вече Маркуса Вилијамса.


Амерички плејмејкер био је лидер тима Дејана Радоњића и још једном имао сјајан нападачки учинак - 23 поена, 8 асистенција и пет скокова, уз индекс 27!

Поенима из контре и после пик-ен-рол акција ниских играча са Марјановићем (12 п, 12 ск) и Цирбесом, црвено-бели задали су у финишу ривалу нерешив дефанзивни задатак. Момци из Виторије уздали су се од почетка до краја у шут за три поена. У првом полувремену их је служио добро (7/14), али им српски тим у наставку није дозволио толико "отворених" шутева (4/12).

Давис Бертанс (16 п, 4/7 за три) и Ким Тили (14, 2/2 за три) и остатак екипе успели су да у првом делу на моменат затекну ривала и да посебно у другој четвртини преузму иницијативу, али је Звезда већ средином треће деонице преузела вођство и чувала га до краја.

Агресивнијом одбраном него у првом делу и већим бројем поена из контри, Звезда је преузела контролу и од 24. минута водила до краја. Стефан Јовић (4 п, 4 ас) је, одличном одбраном и асистенцијама, седам минута пре краја обуздао напад Лаборала (74:68), а Бранко Лазић урадио је исто у 36. минуту, (својим јединим) поенима са слободних бацања, после четвртог фаула Дависа Бертанса.

У претпоследњем минуту, Чарлс Џенкинс (5 п, 2 ас) феноменално је пресекао Бертансово додавање преко целог паркета и асистирао Вилијамсу, за максималних "плус десет". Победник је био одлучен.

Звезда је тријумфом и осигурала другу позицију и послала јасну поруку да ни у Топ 16 фази неће одустати од високих циљева. У првих десет рунди Евролиге, ставила је свима до знања да је способна да се бори са великима.

Црвено-беле и њихове навијаче очекује апсолутно заслужено уживање у бар још 14 евролигашких утакмица. Такмичење у Топ 16 фази почеће 30. децембра и трајаће до 10. априла.

Коментари / 0

Оставите коментар