EL: Zvezdin trijumf za kraj i za Marka!

Crvena zvezda Telekom pobedila Laboral i na oproštaju od prve faze, 90:82. Igraće u Grupi E, za sada protiv Reala, Makabija, Panatinaikosa, Žalgirisa i ponovo protiv vicešampiona Turske.

Košarka 20.12.2014 | 09:20
EL: Zvezdin trijumf za kraj i za Marka!

Uvodna faza Evrolige 2014/15 ostaće navijačima Zvezde dugo u pamćenju! Njihovi ljubimci odigrali su je sjajno, bili ravnopravni iskusnijim i skupljim od sebe i završili je trijumfalno.

Još jednom pobedom nad španskim timom. Još jednim, četvrtim uzastopnim trijumfom nad Baskonijom!

CRVENA ZVEZDA TELEKOM - LABORAL KUĆA 90:82 (18:18, 28:27, 24:18, 20:19)

Savladavši tim iz Vitorije u praznoj i zaključanoj hali Pionir, Zvezda je završila prvu fazu Evrolige sa skorom 6-4, na drugom mestu tabele Grupe D. Taj plasman doneće joj mesto u Grupi E Top 16 faze.

Za sada, poznato je da će joj rivali biti Real, Makabi, Panatinaikos i Galatasaraj, sa kim su ove sezone odigrali dve utakmice, s tim da je meč u Istanbulu iste večeri pao u drugi plan zbog pogibije Marka Ivkovića ispred dvorane Abdi Ipekči.

Zbog kazne Evrolige, nerazumno izrečene i Zvezdi zbog istanbulske tragedije, navijači su ostali uskraćeni za priliku da u petak uveče uživo vide još jednu veliku pobedu crveno-belih i sjajno veče Markusa Vilijamsa.


Američki plejmejker bio je lider tima Dejana Radonjića i još jednom imao sjajan napadački učinak - 23 poena, 8 asistencija i pet skokova, uz indeks 27!

Poenima iz kontre i posle pik-en-rol akcija niskih igrača sa Marjanovićem (12 p, 12 sk) i Cirbesom, crveno-beli zadali su u finišu rivalu nerešiv defanzivni zadatak. Momci iz Vitorije uzdali su se od početka do kraja u šut za tri poena. U prvom poluvremenu ih je služio dobro (7/14), ali im srpski tim u nastavku nije dozvolio toliko "otvorenih" šuteva (4/12).

Davis Bertans (16 p, 4/7 za tri) i Kim Tili (14, 2/2 za tri) i ostatak ekipe uspeli su da u prvom delu na momenat zateknu rivala i da posebno u drugoj četvrtini preuzmu inicijativu, ali je Zvezda već sredinom treće deonice preuzela vođstvo i čuvala ga do kraja.

Agresivnijom odbranom nego u prvom delu i većim brojem poena iz kontri, Zvezda je preuzela kontrolu i od 24. minuta vodila do kraja. Stefan Jović (4 p, 4 as) je, odličnom odbranom i asistencijama, sedam minuta pre kraja obuzdao napad Laborala (74:68), a Branko Lazić uradio je isto u 36. minutu, (svojim jedinim) poenima sa slobodnih bacanja, posle četvrtog faula Davisa Bertansa.

U pretposlednjem minutu, Čarls Dženkins (5 p, 2 as) fenomenalno je presekao Bertansovo dodavanje preko celog parketa i asistirao Vilijamsu, za maksimalnih "plus deset". Pobednik je bio odlučen.

Zvezda je trijumfom i osigurala drugu poziciju i poslala jasnu poruku da ni u Top 16 fazi neće odustati od visokih ciljeva. U prvih deset rundi Evrolige, stavila je svima do znanja da je sposobna da se bori sa velikima.

Crveno-bele i njihove navijače očekuje apsolutno zasluženo uživanje u bar još 14 evroligaških utakmica. Takmičenje u Top 16 fazi počeće 30. decembra i trajaće do 10. aprila.

Komentari / 0

Ostavite komentar