Штрајк радника “Униса” из Дервенте

Радници Фабрике цијеви "Унис" из Дервенте одржали су данас једночасовни штрајк упозорења, тражећи исплату обећане плате из децембра 2013. године и покретање производње.

Република Српска 19.12.2014 | 15:35
Штрајк радника “Униса” из Дервенте

Предсједник Синдикалног одбора "Униса" Радосава Миланковић рекла је Срни да је генерални директор фабрике Миле Георгиевски обећао да ће сутра почети исплата плата.

"Одржали смо штрајк упозорења како смо и најавили. У међувремену, имали смо и разговор са генералним директором који је рекао да су `легле` паре и да ће у наредна два дана свим радницима бити исплаћена плата. Уколико менаџмент то испоштује, идемо у даље преговоре са испуњавањем осталих обавеза према радницима, а очекујемо и почетак производње", рекла је Миланковићева.

Према њеним ријечима, радници су на ивици стрпљења и уколико се не испоштује исплата плате организоваће генерални штрајк 26. децембра, а донијеће и одлуку са којим законским рјешењима ће кренути даље у остваривање радничких права.

"Што се тиче текуће године, радници се воде да раде и према њима је послодавац обавезан да исплати плату и све остале обавезе", рекла је Миланковићева.

Док је трајао једночасовни штрајк упозорења у фабрички ресторан, гдје се окупио већи број радника, новинарима није био дозвољен улаз, а управа предузећа одбила је да коментарише захтјеве радника.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дадо

19.12.2014 16:43

Ко сиса раднике...

ОДГОВОРИТЕ