Štrajk radnika “Unisa” iz Dervente

Radnici Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja, tražeći isplatu obećane plate iz decembra 2013. godine i pokretanje proizvodnje.

Republika Srpska 19.12.2014 | 15:35
Štrajk radnika “Unisa” iz Dervente

Predsjednik Sindikalnog odbora "Unisa" Radosava Milanković rekla je Srni da je generalni direktor fabrike Mile Georgievski obećao da će sutra početi isplata plata.

"Održali smo štrajk upozorenja kako smo i najavili. U međuvremenu, imali smo i razgovor sa generalnim direktorom koji je rekao da su `legle` pare i da će u naredna dva dana svim radnicima biti isplaćena plata. Ukoliko menadžment to ispoštuje, idemo u dalje pregovore sa ispunjavanjem ostalih obaveza prema radnicima, a očekujemo i početak proizvodnje", rekla je Milankovićeva.

Prema njenim riječima, radnici su na ivici strpljenja i ukoliko se ne ispoštuje isplata plate organizovaće generalni štrajk 26. decembra, a donijeće i odluku sa kojim zakonskim rješenjima će krenuti dalje u ostvarivanje radničkih prava.

"Što se tiče tekuće godine, radnici se vode da rade i prema njima je poslodavac obavezan da isplati platu i sve ostale obaveze", rekla je Milankovićeva.

Dok je trajao jednočasovni štrajk upozorenja u fabrički restoran, gdje se okupio veći broj radnika, novinarima nije bio dozvoljen ulaz, a uprava preduzeća odbila je da komentariše zahtjeve radnika.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dado

19.12.2014 16:43

Ko sisa radnike...

ODGOVORITE