Вон више неће да вози слалом?!

Олимпијска шампионка у спусту из Ванкувера, Американка Линдзи Вон планира да из репертоара убудуће избаци слалом, како би се фокусирала на брзинске дисциплине.

Остали спортови 19.12.2014 | 19:40
Вон више неће да вози слалом?!

Вон се до сада такмичила у свих пет дисциплина, али је после озбиљне повреде колена на шампионату света фебруара 2013. – због које је паузирала годину дана, одлучила да растерети такмичарски програм.

Тридесетогодишња Американка последњих година избегава да вози слалом, иако таквих трка има највише током сезоне, али и даље верује да ће у брзинским дисциплинама, за који је специјалиста, моћи да доминира у свету. иако је тек на спусту у Лејк Луису у Канади 7. децембра забележила прву победу после скоро две године.

"Планирам да возим велеслалом и у будућности, али тренутно желим да се фокусирам само на брзинске дисциплине. Не знам да ли ћу поново возити слалом, али видећу још. Нисам га возила још од повреде, па сам заборавила какав је осећај", каже Вонова.

Вон је у каријери остварила само две победе у слалому, и то у периоду од два месеца, када је најпре у децембру 2008. године тријумфовала у Левију, а затим у јануару наредне године у Гармиш-Партенкирхену.

Коментари / 0

Оставите коментар