Von više neće da vozi slalom?!

Olimpijska šampionka u spustu iz Vankuvera, Amerikanka Lindzi Von planira da iz repertoara ubuduće izbaci slalom, kako bi se fokusirala na brzinske discipline.

Ostali sportovi 19.12.2014 | 19:40
Von više neće da vozi slalom?!

Von se do sada takmičila u svih pet disciplina, ali je posle ozbiljne povrede kolena na šampionatu sveta februara 2013. – zbog koje je pauzirala godinu dana, odlučila da rastereti takmičarski program.

Tridesetogodišnja Amerikanka poslednjih godina izbegava da vozi slalom, iako takvih trka ima najviše tokom sezone, ali i dalje veruje da će u brzinskim disciplinama, za koji je specijalista, moći da dominira u svetu. iako je tek na spustu u Lejk Luisu u Kanadi 7. decembra zabeležila prvu pobedu posle skoro dve godine.

"Planiram da vozim veleslalom i u budućnosti, ali trenutno želim da se fokusiram samo na brzinske discipline. Ne znam da li ću ponovo voziti slalom, ali videću još. Nisam ga vozila još od povrede, pa sam zaboravila kakav je osećaj", kaže Vonova.

Von je u karijeri ostvarila samo dve pobede u slalomu, i to u periodu od dva meseca, kada je najpre u decembru 2008. godine trijumfovala u Leviju, a zatim u januaru naredne godine u Garmiš-Partenkirhenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar