Алонсо: Чекаћу успјех с Мекларен-Хондом!

Двоструки светски шампион Фернандо Алонсо рекао је да је спреман да чека успех са Мекларен-Хондом.

Остали спортови 19.12.2014 | 11:00
Алонсо: Чекаћу успјех с Мекларен-Хондом!

33-годишњи Шпанац је после пет година напустио Ферари и вратио се у редове Мекларена, чије боје је бранио 2007. године, за који је сигуран да ће се вратити на победнички пут.

„Овде сам да бих победио, али не првог дана. Овде сам да бих победио у дугорочном партнерству. Ако је потребно да прођемо кроз период учења, овде сам због тога и посвећен сам заједничком раду“, рекао је Алонсо.

Први човек Мекларена Рон Денис рекао је да је Алонсо потписао чврст трогодишњи уговор и да не постоји могућност да тим напусти већ на крају наредне сезоне.

Мекларен је имао проблематичне последње две сезоне, али је Алонсо истакао да је добио уверење да ће се тим вратити на прави пут после реструктуирања.

„Постоје знаци да се ствари поправљају, да идемо напред, посебно јер су нови људи стигли у тим и дошло је до промене филозофије. Када тим не постиже оно што се очекује, морате да уђете дубоко у проблеме и пронађете разлоге зашто је то тако. У Мекларену постоји начин рада по којем су сви ту да би победили“, истакао је Алонсо.

Шпанац је такође истакао да је импресиониран Хондиној посвећености Формули 1, у коју се враћа после шест година, и да је приликом посете фабрити у Јапани видео невероватан професионализам и посвећеност.

Коментари / 0

Оставите коментар