Alonso: Čekaću uspjeh s Meklaren-Hondom!

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso rekao je da je spreman da čeka uspeh sa Meklaren-Hondom.

Ostali sportovi 19.12.2014 | 11:00
Alonso: Čekaću uspjeh s Meklaren-Hondom!

33-godišnji Španac je posle pet godina napustio Ferari i vratio se u redove Meklarena, čije boje je branio 2007. godine, za koji je siguran da će se vratiti na pobednički put.

„Ovde sam da bih pobedio, ali ne prvog dana. Ovde sam da bih pobedio u dugoročnom partnerstvu. Ako je potrebno da prođemo kroz period učenja, ovde sam zbog toga i posvećen sam zajedničkom radu“, rekao je Alonso.

Prvi čovek Meklarena Ron Denis rekao je da je Alonso potpisao čvrst trogodišnji ugovor i da ne postoji mogućnost da tim napusti već na kraju naredne sezone.

Meklaren je imao problematične poslednje dve sezone, ali je Alonso istakao da je dobio uverenje da će se tim vratiti na pravi put posle restruktuiranja.

„Postoje znaci da se stvari popravljaju, da idemo napred, posebno jer su novi ljudi stigli u tim i došlo je do promene filozofije. Kada tim ne postiže ono što se očekuje, morate da uđete duboko u probleme i pronađete razloge zašto je to tako. U Meklarenu postoji način rada po kojem su svi tu da bi pobedili“, istakao je Alonso.

Španac je takođe istakao da je impresioniran Hondinoj posvećenosti Formuli 1, u koju se vraća posle šest godina, i da je prilikom posete fabriti u Japani video neverovatan profesionalizam i posvećenost.

Komentari / 0

Ostavite komentar