Комшић: СДА и ДФ иду даље...

Жељко Комшић, предсједник Демократске фронте БиХ, казао је данас у Сарајеву да се преговори о принципима формирања власти са СДА настављају, те да коалиција између ове двије политичке странке није угрожена.

Босна и Херцеговина 18.12.2014 | 12:19
Комшић: СДА и ДФ иду даље...

"Уколико се дата обећања испуне, настављамо радити", казао је Комшић данас након састанка са Бакиром Изетбеговићем, замјеником предсједника СДА.

Подсјећамо, састанак је инициран након што су у Демократској фронти казали да обустављају преговоре са СДА, а пошто је она кренула са масовним запошљавањем својих кадрова у различите административне службе. Према њиховим тврдњама, само у Кантону Сарајево, што у министарствима и јавним установама, у међупростору док се воде преговори, СДА је запослила чак 63 особе.

На данашњем састанку, како је казао Комшић стављена је тачка на то.

"Договорили смо се да се уведе једна врста мораторија на даља именовања и да се то заправо и уврсти у Споразум о принципима формирања власти како на нивоу кантона тако и на нивоу Федерације БиХ те да се у цијелу ту причу укључи и ХДЗ", казао је Комшић.

Према његовим ријечима, ствари ће се радити по Закону односно, према постигнутом договору на функције које се морају одмах попунити ставит ће се в. д. особе на неко вријеме.

"Када се формирају владе онда би свака од њих требала да направи процјену кадрова које су јој потребне и онда да се они траже у складу са њиховим стручним способностима", казао је Комшић.

Како је истакао потписивање Споразума могло би се организирати већ почетком идуће седмице када ће Драган Човић који је такође потписник споразума као предсједник ХДЗ-а.

Ускоро се, према ријечима Комшића може очекивати и формирање власти на државном нивоу. ДФ БиХ ће тражити, како је појаснио Комшић, једну позицију из реда осталих у Вијећу министара БиХ, али и неке замјенске позиције.

Бакир Изетбеговић, након састанка, није био расположен за давање изјава новинарима.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар