Протест због хапшења бораца

Поводом јучерашњег хапшења седам мјештана Локања, бивших припадника ВРС, које је извршила СИПА, због учешћа у ратним дешавањима, јула 1992. године, данас су становници овог села, њих неколико стотина, организовали мирни протесни скуп.

Република Српска 17.12.2014 | 21:48
Протест због хапшења бораца

На скупу је изражено огорчење због хапшења демобилисаних српских бораца, и затражена заштита од надлежних институција РС, од даљег полицијског, судског и осталог застрашивања овдашњег народа.

Они су били само обични борци који су бранили своје село, чему хапшење, претреси кућа, упади у зору и плашење народа, када су се сви уредно одазивали позивима суда, кажу становници Локања, који су дошли да изразе незадовољство и огорчење јучерашњим хапшењем седам демобилисаних бораца ВРС из овог мјеста.

Све је више случајева да се људи хапсе, а затим након неког времена ослободе усљед недостатка доказа и ко ће за то одговарати, каже начелник Зворника Зоран Стевановић, осуђујући демонстрацију силе, ма ко у питању био.

Протесни скуп је симболично одржан испред споменика подигнутог за 44, у рату погинула цивила и војника Локања, уз позив надлежним институцијама РС да их заштите од даљег застрашивања и саслушавња, забринути за судбину ухапшених који се налазе у притвору у Сарајеву.

(БН ТВ)