Protest zbog hapšenja boraca

Povodom jučerašnjeg hapšenja sedam mještana Lokanja, bivših pripadnika VRS, koje je izvršila SIPA, zbog učešća u ratnim dešavanjima, jula 1992. godine, danas su stanovnici ovog sela, njih nekoliko stotina, organizovali mirni protesni skup.

Republika Srpska 17.12.2014 | 21:48
Protest zbog hapšenja boraca

Na skupu je izraženo ogorčenje zbog hapšenja demobilisanih srpskih boraca, i zatražena zaštita od nadležnih institucija RS, od daljeg policijskog, sudskog i ostalog zastrašivanja ovdašnjeg naroda.

Oni su bili samo obični borci koji su branili svoje selo, čemu hapšenje, pretresi kuća, upadi u zoru i plašenje naroda, kada su se svi uredno odazivali pozivima suda, kažu stanovnici Lokanja, koji su došli da izraze nezadovoljstvo i ogorčenje jučerašnjim hapšenjem sedam demobilisanih boraca VRS iz ovog mjesta.

Sve je više slučajeva da se ljudi hapse, a zatim nakon nekog vremena oslobode usljed nedostatka dokaza i ko će za to odgovarati, kaže načelnik Zvornika Zoran Stevanović, osuđujući demonstraciju sile, ma ko u pitanju bio.

Protesni skup je simbolično održan ispred spomenika podignutog za 44, u ratu poginula civila i vojnika Lokanja, uz poziv nadležnim institucijama RS da ih zaštite od daljeg zastrašivanja i saslušavnja, zabrinuti za sudbinu uhapšenih koji se nalaze u pritvoru u Sarajevu.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

dijaspora

17.12.2014 20:59

treba ljude podržati u što većem broju

ODGOVORITE
Name

Zvornik

17.12.2014 21:05

Zoran Stevanovic uopste ne zivi u ZV niti na teritoriji RS i BH. Jednostavno covjek dodje samo da pokupi reket. Sad se kao cudi zasto hapse a ne prica sto je sve u Zvorniku prodao muslimanima.

ODGOVORITE
Name

Anonimus

17.12.2014 23:28

Niko ne kaže da u hapšenjima učestvuje i MUP Republike Srpske. A na čelu SIP-e je Dodikov čovjek. Sad vidite ko hapsi Srbe.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

17.12.2014 23:33

Dodik hapsi srbske borce da skrene pažnju sa pljačke i ekonomske propasti kojom je Srbska izložena od strane njegovog režima.

ODGOVORITE