Истрага поводом смрти трогодишње дјевојчице

Тужилаштво дистрикта убрзано проводи истрагу на расвјетљавању околности под којима је преминула трогодишња дјевојчица Нејла Бајрић из брчанског насеља Омербеговача, потврђено је Срни у овој правосудној институцији.

Босна и Херцеговина 17.12.2014 | 13:31
Истрага поводом смрти трогодишње дјевојчице

Секретар Тужилаштва Самир Бегановић рекао је Срни да је поступајући тужилац, након што је обавијештен о догађају, одмах наредио обдукцију тијела преминуле дјевојчице.

"Обдукција је већ обављена у Клиничком центру Тузла. Тужилаштво спроводи и остале истражне радње неопходне за утврђивање релевантних чињеница у вези са смрћу дјевојчице, те настоји да их оконча и донесе своју одлуку у најкраћем року", рекао је Бегановић.

Трогодишња дјевојчица Нејла Бајрић, која је боловала од мишићне хипотоније, довезена је због прехладе на Педијатријско одјељење Опште болнице Брчко. Након што јој се стање нагло погоршало, дјевојчица је 10. децембра упућена у Тузлу али је преминула на путу до Клиничког центра.

Родитеље дјевојчице оптужују дежурне педијатре у брчанској болници да су се немарно односили приликом лијечења дјевојчице.

Коментари / 0

Оставите коментар