Istraga povodom smrti trogodišnje djevojčice

Tužilaštvo distrikta ubrzano provodi istragu na rasvjetljavanju okolnosti pod kojima je preminula trogodišnja djevojčica Nejla Bajrić iz brčanskog naselja Omerbegovača, potvrđeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Bosna i Hercegovina 17.12.2014 | 13:31
Istraga povodom smrti trogodišnje djevojčice

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović rekao je Srni da je postupajući tužilac, nakon što je obaviješten o događaju, odmah naredio obdukciju tijela preminule djevojčice.

"Obdukcija je već obavljena u Kliničkom centru Tuzla. Tužilaštvo sprovodi i ostale istražne radnje neophodne za utvrđivanje relevantnih činjenica u vezi sa smrću djevojčice, te nastoji da ih okonča i donese svoju odluku u najkraćem roku", rekao je Beganović.

Trogodišnja djevojčica Nejla Bajrić, koja je bolovala od mišićne hipotonije, dovezena je zbog prehlade na Pedijatrijsko odjeljenje Opšte bolnice Brčko. Nakon što joj se stanje naglo pogoršalo, djevojčica je 10. decembra upućena u Tuzlu ali je preminula na putu do Kliničkog centra.

Roditelje djevojčice optužuju dežurne pedijatre u brčanskoj bolnici da su se nemarno odnosili prilikom liječenja djevojčice.

Komentari / 0

Ostavite komentar