Спорт и правилна исхрана подмлађују

Флексибилност мишића опада са годинама, али овај природни процес могуће је успорити.

Здравље 17.12.2014 | 09:21
Спорт и правилна исхрана подмлађују

УПРКОС тези да се године на мушкарцу не виде као на жени, ни припадници јачег пола нису имуни на појаву бора, седих и осталих знакова старости. Ако вам се чини да изгледате старије него што крштеница показује, није неопходно да идете под нож, променом неких животних навика можете се подмладити.

Избегавајте стрес јер је доказано да, осим што доприноси повећању тежине, убрзава и старење. Исти ефекат има и превише шећера у исхрани, који не само да утиче на тежину, обим струка, болести срца и дијабетес, већ ствара и боре. Исхрана са много шећера доводи до мањка колагена и еластина, а управо они кожу чине затегнутом и чврстом. Уместо шећера, повећајте употребу омега 3 масних киселина. Редовно конзумирајте орахе и масну рибу, попут туњевине, и изгледаћете и осећаћете се млађе.

Важно је и вежбање, па ако немате ни 40 година, а будите са са боловима у мишићима, то је знак да нешто не радите како треба. Флексибилност мишића опада са годинама, али овај природни процес могуће је успорити. Ваш најбољи савезник у овом случају је јога која ће вам помоћи да останете разгибани.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар