Sport i pravilna ishrana podmlađuju

Fleksibilnost mišića opada sa godinama, ali ovaj prirodni proces moguće je usporiti.

Zdravlje 17.12.2014 | 09:21
Sport i pravilna ishrana podmlađuju

UPRKOS tezi da se godine na muškarcu ne vide kao na ženi, ni pripadnici jačeg pola nisu imuni na pojavu bora, sedih i ostalih znakova starosti. Ako vam se čini da izgledate starije nego što krštenica pokazuje, nije neophodno da idete pod nož, promenom nekih životnih navika možete se podmladiti.

Izbegavajte stres jer je dokazano da, osim što doprinosi povećanju težine, ubrzava i starenje. Isti efekat ima i previše šećera u ishrani, koji ne samo da utiče na težinu, obim struka, bolesti srca i dijabetes, već stvara i bore. Ishrana sa mnogo šećera dovodi do manjka kolagena i elastina, a upravo oni kožu čine zategnutom i čvrstom. Umesto šećera, povećajte upotrebu omega 3 masnih kiselina. Redovno konzumirajte orahe i masnu ribu, poput tunjevine, i izgledaćete i osećaćete se mlađe.

Važno je i vežbanje, pa ako nemate ni 40 godina, a budite sa sa bolovima u mišićima, to je znak da nešto ne radite kako treba. Fleksibilnost mišića opada sa godinama, ali ovaj prirodni proces moguće je usporiti. Vaš najbolji saveznik u ovom slučaju je joga koja će vam pomoći da ostanete razgibani.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar