Џеб Буш кандидат за предсједника САД

Џеб Буш објавио је да "активно проучава" могућност кандидатуре за председничке изборе 2016, чиме је овај бивши гувернер Флориде политички познатог презимена постао један од првих значајнијих републиканаца који се о томе изјаснио.

Свијет 16.12.2014 | 21:10
Џеб Буш кандидат за предсједника САД

Буш (61), који није био на некој јавној функцији од 2007. године ће, да би постао кандидат републиканаца, морати да се усагласи са све моћнијом конзервативном струјом у тој странци, од које се разликује по умереним ставовима о имиграционој реформи и образовној политици, преноси Ројтерс.

Осим тога, Буш ће морати сам да процени да ли Американци желе још једног председника с тим презимерном, будући да је он син бившег председника Џорџа Х. В. Буша и брат бившег предсеника Џорџа В. Буша.

Евентуално кандидовање Џеба Буша отвара могућност новог одмеравања снага две политичке династије, будући да је Хилари Клинтон могући кандидат демократа за председника.

На председничким изборима 1992. Бил Клинтон је однео победу над Џебовим оцем Џорџом Х. В. Бушом.

На свом Фејсбук налогу Џеб Буш је најавио како ће у јануару основати политички акциони комитет, који ће му омогућити контакт са присталицама и потенцијалним донаторима и проценити да ли има довољно подршке за његову кандидатуру.

Коначну одлуку о томе да ли да тражи председничку номинацију републиканаца Буш ће донети током наредне године, након што обиђе кључне савезне државе САД и поразговара са потенцијалним гласачима.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

16.12.2014 21:00

Опет Бус немој макје ти поцели ови Бусови као Милорад све њихово

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

16.12.2014 21:24

ништа чудно још један у низу америчких највећих ратних злочинаца као што су била и она двојица и бил клинтон једног дана ћете платити за све злочине које сте починили на целој кугли земаљској мислим да ћете у рату који ће се десити са русијом добити адекватну казну најгоре је што ће због ваше злочиначке политике коју водите против целог света страдати цео свет да би на целом свету завладао мир злочиначка америка мора бити уништена и сравњена са земљом

ОДГОВОРИТЕ