Кина одобрила БиХ осам милиона долара

Предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Вјекослав Беванда изјавио је да је Влада Кине одобрила грант у вриједности од осам милиона долара за припрему пројеката који ће се реализовати у Босни и Херцеговини, јављају агенције.

Босна и Херцеговина 16.12.2014 | 20:03
Кина одобрила БиХ осам милиона долара

Беванда је на конференцији за новинаре након билатералних састанака са премијером Србије Александром Вучићем и премијером Кине Лијем Кећијангом, у оквиру Самита шефова влада НР Кине и земаља Централне и Источне Европе у Београду казао да је састанак са Вучићем био дио континуитета односа и пресјека стања између двије државе и да су већином разговарали о економској сарадњи и могућностима реализације регионалних пројеката.

О састанку са кинеским премијером Лијем, Беванда је рекао да се четврти пут сусреће са њим те да су овај пут разговарали о реализованим пројектима.

“Захвалио сам се на свему што је Кина конкретно учинила за санацију штета од поплава. Не треба занемарити да је то био један велики грант везано за опрему за здравство и пољопривредну механизацију", рекао је Беванда и додао:

"Саопшено ми је да је влада Кине донијела одлуку о новом гранту у вриједности од осам милиона долара, за припрему пројеката које треба реализовати, да ће наставити са имплементацијом програма учења кинеског језика и размјене наших студената и показала је интерес за регионалне пројекте, између осталог, за ревитализацију жељезничке пруге Београд - Сарајево.“

Он је рекао да су такође разговарали о могућностима улагања кинеских подузећа у бх. фирме из области пољопривреде и дрвне индустрије. Истакао је да би енергетски пројекти, попут хидроцентрала на Дрини, могли заживјети у складу с оним што ће учесници Самита из БиХ презентовали.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сасарс

16.12.2014 17:21

Премијер Ли се распитивао о могућој сарадњи са БИХ у вези откупа папака на кинеско тржиште....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инжењер

16.12.2014 18:16

Ужасно је шта ми проживљавамо. Неспособни властодршци, одабрани негативном селекцијом, свели су нас на просјаке. А производили смо све што нам је требало за живот. Страшно је ово све, збиља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

16.12.2014 18:41

а гдје је веееелики баја зар он неће бити специјални гост код кинеског газде......... ха ха ха ако нема баје то је небитно ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ