Одлуку о чланству у НАТО-у донијети на референдуму

Одлуку о чланству Црне Горе у НАТО грађани треба да донесу на демократском референдуму, оцијењено је данас на округлом столу "Црна Гора на раскршћу: 2015 - прекретница интеграција".

Регион 16.12.2014 | 14:35
Одлуку о чланству у НАТО-у донијети на референдуму

Лидер црногорског опозиционог Демократског фронта /ДФ/ Миодраг Лекић сматра да ће у наредној години бити настављен "економско-морални слом државе", оцјењујући да 2015. неће бити година реформи.

Он сматра да се НАТО, на неки начин, компромитује уколико има пропагандисте и главне идеологе у редовима појединаца "који долазе из структура корумпиране власти".

"Сматрам да одлуку о чланству треба донијети на референдуму. Међутим, ту сад имамо фразу да `црногорска елита види више од народа`. Имате елиту која претендује да третира народ као стадо оваца, значи треба га водити. Ту се изражава презир према народу", оцијенио је Лекић.

Лекић је, одговорајући на питање новинара да ли има нових одлука о протесту, рекао да одлука још није донесена, наводећи да је то легитимна иницијатива на којој треба озбиљно радити.

Посланик ДФ и потпредсједник Скупштине Бранко Радуловић најавио је раније да ће ДФ, послије Нове године, организовати општенародни мирни протест против власти и да очекује да ће се окупити 300.000 до 400.000 људи.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

србин бл

16.12.2014 13:51

Резим Мила Додика је лоса копија резима Мила Дјукановица.

ОДГОВОРИТЕ