Odluku o članstvu u NATO-u donijeti na referendumu

Odluku o članstvu Crne Gore u NATO građani treba da donesu na demokratskom referendumu, ocijenjeno je danas na okruglom stolu "Crna Gora na raskršću: 2015 - prekretnica integracija".

Region 16.12.2014 | 14:35
Odluku o članstvu u NATO-u donijeti na referendumu

Lider crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta /DF/ Miodrag Lekić smatra da će u narednoj godini biti nastavljen "ekonomsko-moralni slom države", ocjenjujući da 2015. neće biti godina reformi.

On smatra da se NATO, na neki način, kompromituje ukoliko ima propagandiste i glavne ideologe u redovima pojedinaca "koji dolaze iz struktura korumpirane vlasti".

"Smatram da odluku o članstvu treba donijeti na referendumu. Međutim, tu sad imamo frazu da `crnogorska elita vidi više od naroda`. Imate elitu koja pretenduje da tretira narod kao stado ovaca, znači treba ga voditi. Tu se izražava prezir prema narodu", ocijenio je Lekić.

Lekić je, odgovorajući na pitanje novinara da li ima novih odluka o protestu, rekao da odluka još nije donesena, navodeći da je to legitimna inicijativa na kojoj treba ozbiljno raditi.

Poslanik DF i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović najavio je ranije da će DF, poslije Nove godine, organizovati opštenarodni mirni protest protiv vlasti i da očekuje da će se okupiti 300.000 do 400.000 ljudi.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

srbin bl

16.12.2014 13:51

Rezim Mila Dodika je losa kopija rezima Mila Djukanovica.

ODGOVORITE